Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 17:08

Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης, ένας από τους καλύτερους στη χώρα

Δημήτρης Πουλόπουλος, Χρήστος Μπένος, Δημήτρης Βλάσσης, Νίκος Χονδρός και Ηλίας Ζαχαρόγιαννης Δημήτρης Πουλόπουλος, Χρήστος Μπένος, Δημήτρης Βλάσσης, Νίκος Χονδρός και Ηλίας Ζαχαρόγιαννης

ΡΕΚΟΡ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Είναι μεταξύ των καλύτερων Μαραθωνίων αγώνων που γίνονται στη χώρα. Φέτος συμπίπτει με τον ημι-μαραθώνιο της Αθήνας, όμως ξανά οι συμμετοχές έσπασαν τα προηγούμενα ρεκόρ. Ο 13ος Μαραθώνιος της Μεσσήνης αναμένεται ότι θα είναι και φέτος εξαιρετικός και άρτια οργανωμένος. Το πρωί οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης και απεύθυναν κάλεσμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να βγουν στους δρόμους, να γιορτάσουν για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός και να εμψυχώσουν τους δρομείς. Στο πλαίσιο της αθλητικής γιορτής ο Δήμος Μεσσήνης θα τιμήσει τον δημότη του, παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Λούη Τσάτουμα και την ασημένια πανελληνιονίκη στο πρωτάθλημα πάλης νεανίδων Γεωργία Κοντομανωλοπούλου…

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Νίκος Χονδρός, κατά τη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταξίωση του Μαραθωνίου αγώνα της πόλης, ευχαρίστησε τους φορείς που διοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση, κυρίως όμως ευχαρίστησε τους αφανείς ήρωες, όπως τους χαρακτήρισε, τους εθελοντές που προσφέρονται ώστε οι αγώνες να γίνουν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές και τον υπόλοιπο κόσμο. Τέλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, Δημήτρης Βλάσσης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Μαραθώνιος αγώνας συμβάλλει και στην προβολή και ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και του πολιτισμού της.

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ, έδωσε και φέτος τα συγχαρητήριά του στο Δήμο Μεσσήνης για τη στήριξη της αθλητικής εκδήλωσης, τονίζοντας επίσης ότι ο Μαραθώνιος της πόλης είναι ένας πρωτοποριακός από άποψη διοργάνωσης αγώνας που υπηρετεί το μαζικό αθλητικό κίνημα. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτόν επιμερίζεται το μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας για την άρτια διοργάνωση του αγώνα.

Ο Χρήστος Μπένος, από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, επίσης συνεχάρη το Δήμο Μεσσήνης για το «αγκάλιασμα» αυτού του αγώνα, όπως και τους εθελοντές για την προσφορά τους, ενώ σημείωσε ακόμη ότι το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια συνεχώς διευρύνεται και αγώνες όπως ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τους δρομείς.

Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, που είναι υπεύθυνος για το τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης, σημείωσε ότι μέχρι το πρωί οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο ήταν 140, για τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων 350 και για τον αγώνα των παιδιών (τρία χιλιόμετρα) 400. Όπως παρατήρησε αθροιστικά οι δηλώσεις συμμετοχής σε σχέση με πέρσι είναι περισσότερες κατά 100 περίπου. Επίσης τόνισε ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες διοργανώσεις με υπερπολλαπλάσιο μάλιστα προϋπολογισμό. Και ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει άνθιση του αθλητισμού που αφορά το τρέξιμο στους δρόμους και επισήμανε ότι σχετικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία γίνονται ακόμη στην Κυπαρισσία,  τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Καλαμάτα, ενώ σχεδιάζεται να γίνει αγώνας και στη Φοινικούντα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο αγώνας δυναμικού βάδην 42,2 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6:30 το πρωί της Κυριακής. Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα γίνει στις 7:30 το πρωί. Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα γίνει στις 10 το πρωί, ενώ η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 3 χιλιομέτρων θα γίνει στις 11:30 το πρωί. Οι απονομές θα γίνουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη μία.
Στ.Μ.