Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 18:55

Το “Ζήσε Αθλητικά” στην κορυφή του Ταϋγέτου

Το “Ζήσε Αθλητικά” στην κορυφή του Ταϋγέτου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
Τον Δημήτρη Παπανικολάου, Ολυμπιονίκη στο μπάσκετ, υποδέχτηκε η κορυφή του Ταϋγέτου. Ήταν μια ανάβαση στον χιονισμένο Ταΰγετο με σκοπό την προβολή του προγράμματος του υφυπουργείου Αθλητισμού “Ζήσε Αθλητικά”...

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, “την ταμπέλα του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των Αθλητικών Αξιών στη νέα γενιά, κάρφωσε στην κορφή του Προφήτη Ηλία (2.407 μέτρα), στον Ταΰγετο, ο Δημήτρης Παπανικολάου (Ολυμπιονίκης μπάσκετ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά» – συντονιστής του Επιχειρησιακού Προγράμματος), με συνοδοιπόρους τους ορειβάτες Γιάννη Μαθιόπουλο και Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Εξοπλισμένοι με μπαστούνια, αλυσίδες και προστατευτικά ξεκίνησαν την πορεία τους προς την υψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου, με αποστολή τους να φτάσει το μήνυμα του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους έως την χιονισμένη κορυφή του Ταϋγέτου. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, μάλιστα, κατέστησαν την πολύωρη ανάβαση και κατάβασή τους, ιδιαίτερα σκληρή και απαιτητική, καθώς διήρκησε συνολικά 10 ώρες.

Η επίδοξη ομάδα όρισε νέο ραντεβού την Άνοιξη, με στόχο την κατάκτηση και της κορυφής του Ολύμπου, κάνοντας κοινωνούς του «Ζήσε Αθλητικά» ακόμα και τους Ολύμπιους Θεούς!”.