Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 13:22

Ξεκινά η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης: Ταρτάν, καθίσματα, ηλεκτροφωτισμός

Ξεκινά η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης: Ταρτάν, καθίσματα, ηλεκτροφωτισμός

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΗ ΤΣΑΤΟΥΜΑ 
Παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή, Λούη Τσάτουμα, υπογράφτηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης, ένα έργο που, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τους αθλούμενους, να προσελκύσει στον αθλητισμό και άλλο κόσμο αλλά και να υποστηρίξει την προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο Δήμο Μεσσήνης…

Σχετικά ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε: “Υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης» μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του αναδόχου του έργου Σταύρου Χρονόπουλου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας «Χρονόπουλος Ανώνυμη Τεχνική-Κατασκευαστική και Εμπορική Εταιρεία». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».  

Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό έργο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών παροχών του Δήμου Μεσσήνης προς τους αθλούμενους καθώς προβλέπεται η κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των αγωνισμάτων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές, τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες για την εξυπηρέτηση των θεατών καθώς επίσης και ηλεκτροφωτισμός του σταδίου ώστε να παραταθούν οι ώρες λειτουργίας του.

Στην υπογραφή της σύμβασης, παραβρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και ο πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας. Η παρουσία του Λούη Τσάτουμα, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με παγκόσμια απήχηση, ως προπονητή του στίβου στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Στάδιο θα αποτελέσει κίνητρο για τα μικρά παιδιά να μυηθούν στην ιδέα του κλασικού αθλητισμού και να ασχοληθούν με τον στίβο. 

 «Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο. Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα έχουμε έναν αθλητικό χώρο λειτουργικό και χρηστικό για τους αθλητές και τους δημότες μας. Με το έργο αυτό θα δοθεί  το έναυσμα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό σε άτομα όλων των ηλικιών, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα εκγύμνασης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανωθούν  αθλητικά γεγονότα στο Στάδιο, που σε συνδυασμό με τις άλλες παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος”.