Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 18:13

“Ώρα επανεκκίνησης” για τη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού - 20ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

“Ώρα επανεκκίνησης” για τη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού -  20ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΗ  
Μετά την αναγκαστική παύση δύο χρόνων, την οποία επέβαλαν οι υγειονομικές συνθήκες, η Καλαμάτα ετοιμάζεται να ξαναζήσει το Σάββατο 30 Απρίλη το πιο μαζικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, τον Αγώνα Δρόμου, που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των χορηγών, υποστηρικτών και εθελοντών έκαναν το πρωί κάλεσμα σε όλους ώστε η “επανεκκίνηση” αυτής της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης να στεφθεί με επιτυχία και να δείξει ότι οι Καλαματιανοί και τον αθλητισμό αγαπούν και τους αθλητές τιμούν…

Το πρωί ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χρήστος Μπένος και Θύμιος Αλεξόπουλος αντίστοιχα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, ο Νίκος Μαλαπέτσας από το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και η Παυλίνα Μουστάκα από το Elysian Luxury Hotel and Spa μίλησαν για τον 20ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που περιλαμβάνει αγώνα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων, αγώνα δυναμικού βαδίσματος 10 χιλιομέτρων και αγώνα για παιδιά περίπου 2 χιλιομέτρων. Το τρέξιμο και το δυναμικό βάδισμα θα ξεκινήσουν μαζί στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου και ο παιδικός αγώνας λίγα λεπτά μετά. 


Νίκος Μαλαπέτσας, Βασίλης Καπέλιος, Θανάσης Βασιλόπουλος, Χρήστος Μπένος, Θύμιος Αλεξόπουλος, Παυλίνα Μουστάκα

Η συνέντευξη δόθηκε στα νέα γραφεία του ΣΔΥΜ, στο ανατολικό κέντρο και στον οικίσκο 31, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας. Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, για την ανταπόκρισή του στο αίτημα εξεύρεσης γραφείων και γενικότερα για τη στήριξή του.

Ο Χρήστος Μπένος τόνισε επίσης ότι ο αγώνας φέτος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σημειώνοντας ότι τα έσοδα θα διατεθούν για το συγκεκριμένο σκοπό. 

Αναφερόμενος σε χαρακτηριστικά του αγώνα σημείωσε ότι πρόκειται για το γρηγορότερο 10άρι στην Ελλάδα, ενώ εκτίμησε ότι οι συμμετοχές θα κυμανθούν μεταξύ 1.500 και 2.000. 

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος υποστηρίζει διοργανώσεις σαν τον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας και Συλλόγους όπως ο ΣΔΥΜ και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης. Επίσης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος, διότι θα βρίσκεται στη Βοστώνη εκπροσωπώντας το Δήμο σε εκδηλώσεις. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος τόνισε ότι η επιτυχία που σημειώνει κάθε φορά ο Αγώνας Δρόμου δείχνει την κλίση της κοινωνίας της Καλαμάτας προς τον αθλητισμό και διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις και στον ΣΔΥΜ. 

Το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι διοργανώσεις για την προβολή της περιοχής σημείωσαν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μαλαπέτσας και η Παυλίνα Μουστάκα. 

Ο Θύμιος Αλεξόπουλος επισήμανε ότι η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων ακολουθεί την πορεία κεντρική πλατεία, Αριστομενους, Μακεδονίας, Ψαρών, λιμάνι, είσοδος στο λιμάνι από τις αποθήκες, πορεία από την προκυμαία μέχρι το “Πανελλήνιο”, Ναυαρίνου, “Φιλοξένια” και επιστροφή. 

Η διαδρομή του παιδικού αγώνα είναι πλατεία, Αριστομένους, Μακεδονίας, Ψαρών με κατεύθυνση προς το Διοικητήριο, Σόλωνος, Αριστομένους, πλατεία. 

Μέχρι τώρα, σημείωσε επίσης ο κ. Αλεξόπουλος, οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν τις 900, ενώ τόνισε ότι το τρίπτυχο που κάνει έναν αγώνα να έχει επιτυχία είναι οι αθλητές, οι εθελοντές αλλά και οι θεατές, προσθέτοντας ότι εάν συνεργαστούν αρμονικά και οι τρεις τους τότε η Καλαμάτα θα δείξει την πιο όμορφη εικόνα της. 

Στ.Μ.