Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 17:46

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας στο κατώφλι της volley-league γράφει ιστορία…

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας στο κατώφλι της volley-league γράφει ιστορία…

Στην καρδιά και το  μυαλό όλων όσων αγαπούν, ασχολούνται και παρακολουθούν τα τοπικά αθλητικά τεκταινόμενα – όχι όσων ξινίζουν τη μούρη, με την επιτυχία του διπλανού τους – τα τρομερά κορίτσια του Μπάμπη Μυτσκίδη, οι φοβερές Αμαζόνες του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας, έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες... Τι απομένει; Να κατακτήσουν και την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. Αύριο, στο κλειστό του Αιγάλεω – σίτυ η καλαματιανή ομάδα έχει ραντεβού με την ιστορία.

Με νίκη στο μεγάλο τελικό, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, για πρώτη φορά εκπρόσωπος της τοπικής γυναικείας πετοσφαίρισης, κερδίζει άνοδο στη volley-league… Μια ολόκληρη πόλη στο πόδι… Έχουμε πολλά χρόνια να γευτούμε σαν Καλαμάτα τη συμμετοχή σε ένα κορυφαίο εγχώριο πρωτάθλημα, με ό,τι οφέλη αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα. Ήρθε η ώρα; Ποιος δεν έχει μπροστά του τη μαρμίτα και δε θέλησε να βουτήξει μέσα το χέρι του; Ποια από τις Αμαζόνες του Απόλλωνα δε θέλει τη… ζώνη της Ιππολύτης; Ο Απόλλωνας πάντως ήδη γράφει ιστορία… Ζει το όνειρό του, ανεβαίνοντας μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, σταθερά και πάντα ανοδικά τα σκαλιά της επιτυχίας, της διάκρισης και της καταξίωσης. Τί θα γίνει σήμερα;  

Το τμήμα βόλεϊ του ιστορικού σωματείου που – ευτυχώς, κατά συνέπεια και επιτυχώς – λειτουργεί ανεξάρτητα δίνει με τα δείγματα δουλειάς, φιλοσοφίας και λειτουργίας του μαθήματα. Το μεράκι, η οργανωτική ικανότητα, το όραμα, η προσφορά της υπεύθυνης του τμήματος Βίκυς Καραμπάτσου, αποδεικνύει την αξία του... ενός ανδρός. Ο «μαέστρος» Μπάμπης Μυτσκίδης, ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας και πορείας, δεν καταξιώνεται για τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, γνώσεις, χειρισμούς, διότι δεν το έχει ανάγκη...Έκανε από την πρώτη στιγμή τη διαφορά... Με τις δυνατότητες που υπάρχουν, με τη δουλειά, την πίεση, ο Απόλλωνας δίνει τα πάντα στο τερέν, έχει κάνει τις αδυναμίες του όπλο, διαβάζει σωστά κάθε αντίπαλο και στη μέρα του δεν έχει να φοβάται τίποτα. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι κομβικό, αλλά όχι παιχνίδι κρίσης... Μόνο τη φετινή χρονιά, ο Απόλλωνας που ξεκίνησε με φιλοδοξίες και όνειρα, αλλά πάντα χαμηλούς τόνους, πόσα δεν έκανε... Ανατροπές, ιδίως στη β’  φάση, όπου κρίθηκαν τα εισιτήρια της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, έβγαλε πάντα αντίδραση όσες φορές βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ήταν κυρίαρχος στην έδρα του, μακριά από αυτή στα παιχνίδια που «έκαιγαν» δεν κάηκε και βγήκε παλικάρι, κέρδισε το θαυμασμό, το χειροκρότημα και στο χώρο της γυναικείας – και όχι μόνο - πετοσφαίρισης σε πανελλήνιο μάλιστα επίπεδο, ανάγκασε πολλούς να κοιτούν πλέον με ενδιαφέρον στην Καλαμάτα, αυτό που πάει να γίνει... Αποδεικνύοντας, ότι οι τίτλοι, οι ταμπέλες, οι ιστορίες, τα ονόματα, από μόνα τους δεν αρκούν για να φτάσεις κάπου... Χορτάσαμε... Στο τοπικό αθλητικό γίγνεσθαι εδώ και πολλά χρόνια, ακούμε μεγάλα λόγια, αλλά  βλέπουμε λίγα πράγματα... Από το μηδέν και να φτάνεις στην κορύφωση της διεκδίκησης, ο Απόλλωνας το πέτυχε, ανεξαρτήτως του αυριανού αποτελέσματος στο Σίτυ. Δεν ήταν η βεβιασμένη κίνηση της μιας χρονιάς, στηριζόμενη σε πήλινα πόδια, με τον κίνδυνο της αποτυχίας ακόμα και την  τελευταία στιγμή. Γιατί δεν αρκεί να νομίζεις ότι ξέρεις πώς θα το κάνεις, αλλά να το... κάνεις...

Για το ματς; Ένας τελικός είναι, κάθε τελικός, είναι... τελικός. Ο Απόλλωνας, πάει δυστυχώς λαβωμένος, μετά τον τραυματισμό – σοκαριστικό ομολογουμένως οπτικά τη στιγμή που έγινε στον αγώνα της Τετάρτης στην Παραλία, αλλά ευτυχώς όπως αποδεικνύεται όχι σοβαρός στο βαθμό που αρχικά φάνηκε – της κεντρικής του και βασικής Σοφίας Καρακύκλα. Οι συμπαίκτριες της σίγουρα θα καταθέσουν ψυχή και για τη Σοφία... Είναι όμως απώλεια... Η τεχνική ηγεσία έχει ένα επιπλέον πονοκέφαλο στο πως θα τη διαχειριστεί. Τέτοια παιχνίδια πάντως τα κερδίζουν τα πλάνα, οι τακτικές, αλλά κυρίως η ψυχή και η θέληση. 

Tα κορίτσια του Μπάμπη Μυτσκίδη, ξέρουν τις ευκαιρίες που δίνει μια τέτοια αναμέτρηση και ότι τη συμμετοχή τους σε αυτή θα τη θυμούνται για πάντα... Ο πλήρης Απόλλωνας, αγωνιστικά, έδειξε ότι μπορεί να κοιτάει στα μάτια το Αιγάλεω, που από την αρχή ήταν στα φαβορί για την άνοδο. Η κυριότερη διαφορά τους είναι στο μπάτζετ, αφού στην Αθηναϊκή ομάδα έχουν ρίξει πολλά λεφτά. Κι όταν φυσικά λέμε Αιγάλεω και έδρα, όλοι καταλαβαίνουμε τί μπορεί να σημαίνει αυτό, μετά και την ερειστική συμπεριφορά των ανθρώπων του Αιγάλεω στην Καλαμάτα, στο φινάλε της σκληρή τους ήτταs. Γι’ αυτό, όλοι όσοι μπορούν  πρέπει να σταθούν δίπλα στην τοπική μας ομάδα, ώστε να εξασφαλιστεί απόλυτα η αξιοπιστία και η ηρεμία στη διεξαγωγή του αγώνα. Σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται... Δεν παίζει ο Απόλλωνας, αλλά μια ολόκληρη πόλη... Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19.00 και πιθανό να υπάρχει διαδικτυακή τηλεοπτική μετάδοση, με ευθύνη της διοίκησης των γηπεδούχων , όπως έγινε και στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών.

Γ. Τσετσέκος