Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 14:48

Νέο βραβείο στη Γιούλικα Σκαφιδά

Νέο βραβείο στη Γιούλικα Σκαφιδά

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΝΟΙΑ» 
Το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα απέσπασε η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά στα Βραβεία Κοινού 2012 του κινηματογραφικού πόρταλ «SevenArt», μετά από ψηφοφορία στο Διαδίκτυο.
Η τελετή απονομής έγινε την Τρίτη το βράδυ στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» της λεωφόρου Συγγρού στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων βραβεύθηκαν ο σεναριογράφος Βασίλης Κατσικονούρης για «Το γάλα» και ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος για τις «Άλπεις».

Για τη συμμετοχή της στην «Άπνοια», η Γιούλικα Σκαφιδά είχε τιμηθεί και τον περασμένο Νοέμβριο πάλι με το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου, στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Στην ταινία υποδύεται την Έλσα, μια ακτιβίστρια, η οποία σπουδάζει οδοντιατρική. Συμπρωταγωνιστής της είναι ο πρωταθλητής κολύμβησης Σωτήρης Πάστρας, με καταγωγή από την Καλαμάτα, ο οποίος στην «Άπνοια» έχει το ρόλο ενός ελπιδοφόρου κολυμβητή. Παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Γιώργος Καραμίχος, Ιωάννα Μπάμπαλη, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, κ.α.