Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 16:49

Ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε τον άνθρωπο που έκανε το όνειρο πραγματικότητα, τον Κων. Δημόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος με την τιμητική πλακέτα, το δήμαρχο Τριφυλίας και τους Μητροπολίτες Τριφυλίας-Ολυμπίας και Μεσσηνίας Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος με την τιμητική πλακέτα, το δήμαρχο Τριφυλίας και τους Μητροπολίτες Τριφυλίας-Ολυμπίας και Μεσσηνίας

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Λένε και μάλλον έχουν δίκιο ότι εάν δεν ήταν ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα είχε μείνει όνειρο. Τον άνθρωπο που έκανε το όνειρο πραγματικότητα τίμησε χθες, Δευτέρα, η ιδιαίτερή του πατρίδα, σε εκδήλωση του Δήμου Τριφυλίας που έγινε στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας. Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος γεννήθηκε στο γειτονικό Σιτοχώρι και πήγε σχολείο στην Κυπαρισσία, απ’ όπου κατάγεται και η σύζυγός του.

Έχει τιμηθεί με το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, του έχει απονεμηθεί το βραβείο Ιπεκτσί που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τον έχουν τιμήσει Δήμοι και εκπαιδευτικά ιδρύματα, όμως η ιδιαίτερη πατρίδα του δεν είχε φροντίσει να του δείξει την αγάπη της. Επιτέλους ο Δήμος Τριφυλίας τελικά τίμησε χθες τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνο Δημόπουλο.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα της εορτής της Κυπαρισσίας, απένειμε στον Κωνσταντίνο Δημόπουλο την τιμητική πλακέτα του Δήμου, παρουσία των Μητροπολιτών Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου και Μεσσηνίας Χρυσόστομου, των πρώην δημάρχων της περιοχής, εκπροσώπων φορέων και αρχών και πολλών δημοτών.
Συγκινημένος ο πρώην πρύτανης, σημείωσε ότι δυνατά συναισθήματα τον διαπερνούν για την τιμή που του αποδίδει ο τόπος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και οι άνθρωποι με τους οποίους έζησε τα δύσκολα παιδικά και μαθητικά χρόνια. Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ότι έκανε όσα μπορούσε για την πατρίδα όταν έχει βρεθεί σε αυτό το οριακό σημείο. Κάλεσε λοιπόν να αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες πολίτες ενωμένοι και ακόμη περισσότεροι οι άνθρωποι του πνεύματος και της επιχειρηματικότητας, ώστε η πατρίδα να σταθεί όρθια και να ξανατραβήξει μπροστά. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε ότι ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος είναι ένας απόλυτα αποτελεσματικός άνθρωπος, με πειθώ, με αυθεντική ευγένεια και με προνοητικότητα, που παρακινούν και όσους συνεργάζονται μαζί του ώστε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπογράμμισε ότι το έργο του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι τεράστιο και πανθομολογούμενο, ενώ τόνισε ότι η ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ήταν αποκλειστικά δικό του επίτευγμα, καθώς επίσης αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πολυεπίπεδη προσφορά του και στο γενικότερο ουμανιστικό του έργο, όπως το χαρακτήρισε.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος διακρίνεται από μια «νεανίζουσα δημιουργικότητα» που την έχει μεταλαμπαδεύσει σε πολλούς νέους επιστήμονες και συνεργάτες του, ενώ τον χαρακτήρισε και ευπατρίδη. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας πρόσθεσε ότι ο Θεός του δώρισε έναν ορυμαγδό χαρισμάτων, σημειώνοντας επίσης πως η ιδιαίτερη πατρίδα του προσδοκά ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα της και να τη βοηθάει με πρωτοβουλίες, δράσεις και ιδέες.
Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος σημείωσε ότι η ίδρυση και λειτουργία του οφείλεται κυρίως στους τοπικούς φορείς που πίστεψαν σε αυτό, το αγκάλιασαν, βοήθησαν όσο μπορούσαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, αλλά και στους χορηγούς που έσπευσαν να βοηθήσουν, τον παριστάμενο στην εκδήλωση Κωνσταντίνο Αρνόκουρο και τον αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.
Στ.Μ.