Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 16:39

Ταξίδι στον τόπο και το χρόνο από τα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

Ταξίδι στον τόπο και το χρόνο από τα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία, για όσους δε γνωρίζουν την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Καλαμάτας (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) του Γενικού Νοσοκομείου, την περασμένη Τετάρτη στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετά κλασικά αλλά και καινοτόμα δρώμενα. Αρχικά, η ομάδα που υποστηρίζεται από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμάτας μετέφερε διαχρονικές αξίες για τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα. Ενώ η ομάδα χορωδίας του Κέντρου τραγούδησε αγαπημένες μελωδίες και η ομάδα χορού ξεσήκωσε τους θεατές με παραδοσιακούς χορούς.
Ακολούθησε θεατρική παράσταση, διασκευή του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, υπό την επίβλεψη της θεατρολόγου κ. Άννας Ρεσβάνη. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια παράσταση που τα είχε όλα: γέλιο, συγκίνηση, ωραία κοστούμια, επικοινωνία με το κοινό.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή απόδοση της πολυπολιτισμικής ιστορίας «Η πριγκίπισσα που έχασε τα μαλλιά της». Η γνωστή σε όλους μας «παραμυθού» Κατερίνα Γυφτάκη διηγήθηκε με το δικό της μοναδικό τρόπο την ιστορία, τα μέλη του Κέντρου δραματοποίησαν το παραμύθι μέσα από ένα παιχνίδι σκιών και χρωμάτων και το γλυκό τραγούδι συνοδεύτηκε από τη μουσική που έπαιξε ο πολυτάλαντος μουσικός και συνθέτης Στάθης Γυφτάκης.
Ακόμη και όταν ολοκληρώθηκε η εκδήλωση, ο κόσμος της Καλαμάτας, που είχε κατακλύσει το θέατρο, παρέμεινε για ώρα, ώστε να εκφράσει στους συντελεστές τις πιο θερμές ευχές για καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις καλοκαιρινές δράσεις του Κέντρου.