Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 18:54

Το Αγρόκτημα Φοίφα αναλαμβάνει να «φτιάξει» μικρούς κηπουρούς

Το Αγρόκτημα Φοίφα αναλαμβάνει να «φτιάξει» μικρούς κηπουρούς

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ 
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τι κι αν η Καλαμάτα βρίσκεται δίπλα από τη γη υψηλής παραγωγικότητας του παλιού βάλτου, τι κι αν κοντά υπάρχει η κοιλάδα του Παμίσου, τι κι αν γύρω γύρω υπάρχουν ελαιώνες, πορτοκαλεώνες και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες… Παρ’ όλα αυτά τα προνόμια, ο νεανικός πληθυσμός της πόλης στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει ιδέα για τη γη και το πώς καλλιεργείται. Τις βασικές γνώσεις, όμως, προσφέρεται να του δώσει το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα.

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, το Αγρόκτημα Φοίφα, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, υλοποιεί δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά δημοτικού σχολείου. Το Αγρόκτημα για πρώτη φορά ανοίγει στους μικρούς επισκέπτες, προκειμένου να τους μάθει πώς να καλλιεργούν μόνοι τους λουλούδια και κηπευτικά, αλλά και πώς μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους ιδιοκατασκευές και να έρχονται σε επαφή με τη φύση μέσα από κινητικά παιχνίδια.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θερινές δραστηριότητες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 27210 22505 ή το 6972 755079. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή κοστίζει 5 ευρώ.