Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 01:07

Με «Ελένη» και γκρικάνικα τραγούδια κλείνει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Με «Ελένη» και γκρικάνικα τραγούδια κλείνει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Πέφτει απόψε η αυλαία του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, μιας διοργάνωσης που τιμάει το Δήμο για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε, η οποία από του χρόνου μάλιστα θα αναβαθμιστεί σε διεθνή. Στις έξι το απόγευμα η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Κυπαρισσίας θα παρουσιάσει στο Εκκλησιαστήριο την «Ελένη» του Ευριπίδη και ακολούθως θα δοθεί συναυλία με τραγούδια και ποιήματα στη διάλεκτο Griko, από τον Franco Teodoro Tommasi και την Ofelia Elia.

Ο Δήμος Μεσσήνης θέλει να εξυπηρετήσει όσους επιθυμούν να παρακολου8ήσουν την τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ και τη συναυλία, γι’ αυτό αναλαμβάνει τη μεταφορά του κόσμου από τη Μεσσήνη στην Αρχαία Μεσσήνη με λεωφορείο, που θα αναχωρήσει από την πλατεία του Νησιού στις πέντε το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι όμως πρέπει να κρατήσουν θέση, επικοινωνώντας με τον Ηλία Θεριό, στο τηλέφωνο 2722 3 60140.
Σε ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ότι ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το Φεστιβάλ και από την πραγματικά αξιόλογη δουλειά την οποία έχουν κάνει τα σχολεία που παρουσίασαν τις παραστάσεις τους. Ο κ. Αναστασόπουλος δεσμεύτηκε ότι του χρόνου το φεστιβάλ θα είναι καλύτερο, οι παραστάσεις θα διεξάγονται σε πιο κατάλληλη ώρα και στο ακροατήριο οργανωμένα θα συμμετάσχουν μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, διότι στόχος της δημοτικής αρχής, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, είναι η προβολή του τόπου, αλλά και να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά να ασχοληθεί με την παράδοση, τον πολιτισμό της χώρας και της περιοχής μας. Με αυτό τον τρόπο, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και ο πολιτισμός, βιωματικά θα περάσουν στις νέες γενιές.
Τέλος, ο δήμαρχος συνεχάρη τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου "Αρχαία Μεσσήνη", Γεώργιο Δαβίλλα, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτυχώς το «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, Αρχαία Μεσσήνη 2012».