Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 21:53

Μουσική Σύναξη Ταϋγέτου με σεμινάρια και εκπληκτικές συναυλίες

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Την πανδαισία της μουσικής σε συνδυασμό με την εκπληκτική φυσική ομορφιά του ορεινού χώρου και τον αυθεντικό χαρακτήρα των ανθρώπων, θα αισθανθούν και φέτος όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν κάποιες από τις εκδηλώσεις της Μουσικής Σύναξης Ταϋγέτου. Ανάμεσα στους καλεσμένους ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με το φανατικό κοινό, ο ροκάς Βαγγέλης Γερμανός, ο μύστης της παραδοσιακής μουσικής Χρήστος Τσιαμούλης.

Η Μουσική Σύναξη θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα. Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτή η διοργάνωση, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας και τη bassaviola art prodactions, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις.
Τον πυρήνα της «Μουσικής Σύναξης» αποτελούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων, θεατρικά και τεχνικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε μουσικούς, ηθοποιούς, παιδαγωγούς, τεχνικούς και γενικώς σε άτομα που εμπλέκονται με την τέχνη της μουσικής και του θεάματος. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με τον Βαγγέλη Γερμανό για τη μοντέρνα κιθάρα και τη δημιουργία τραγουδιού, με τον Χρήστο Τσιαμούλη και το Νίκο Παλαιολόγο για τα τραγούδια της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, με τον Κυριάκο Γκουβέντα για το παραδοσιακό βιολί και τις μουσικές του Αιγαίου, με τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο για το κλαρίνο, με τον Βαγγέλη Καρίπη για τα κρουστά, με τον Γιάννη Παπαβασιλείου για το μπουζούκι, με τον Αλέξανδρο Κολλιόπουλο για την υποκριτική, με τη Λίλη Τριαντάρη για την αφήγηση παραμυθιού.
Παράλληλα, θα γίνουν συναυλίες, παραστάσεις και άλλες δράσεις.
Η συναυλία με τον Βαγγέλη Γερμανό έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου και με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου για τις 22 Ιουλίου. Θα γίνουν επίσης συναυλίες με τη «Μικρασιάτικη Ζυγιά» στις 23 Ιουλίου, με τους Haig Yazdjian, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Βαγγέλη Καρίπη στις 24 Ιουλίου, με το «Λαϊκό Πάλκο» στις 25 Ιουλίου.
Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, έκθεση φωτογραφίας, παρουσιάσεις εργαστηρίων.
Στ.Μ.