Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 23:10

Ετοιμασίες για καρναβάλι χωρίς ακρότητες…

Αναστασία Φοίφα, Σολάνζ Στεφάνου, Παναγιώτης Νίκας, Ακριβή Καλογεροπούλου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Χρύσα Λιάππα Αναστασία Φοίφα, Σολάνζ Στεφάνου, Παναγιώτης Νίκας, Ακριβή Καλογεροπούλου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Χρύσα Λιάππα

ΓΑΤΟΥΛΑ Η ΙΖΑΜΠΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Επειδή οι απόκριες πέφτουν νωρίς οι φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ερχόμενη διοργάνωση. Αυτό ζήτησε, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο νέο Δημαρχείο, η Καρναβαλική Επιτροπή. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επανέλαβε και φέτος ότι το καρναβάλι στοχεύει στην ψυχαγωγία αλλά στέκεται «μακριά από κάθε είδους ακρότητες». Η γραφίστρια Ακριβή Καλογεροπούλου παρουσίασε τη μασκότ του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, που είναι η παιχνιδιάρα γάτα! Πέρσι ήταν ο πετεινός!...


Σολάνζ Στεφάνου, Αναστασία Φοίφα, Ακριβή Καλογεροπούλου, Χρύσα Λιάππα και Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Ο επικεφαλής της Καρναβαλικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι οι προετοιμασίες για το 6ο Καλαματιανό Καρναβάλι έχουν ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη. Ανακοίνωσε ότι και φέτος η παρουσίαση του καρναβαλιού θα γίνει από τον Χρήστο Φερεντίνο, ενώ η έναρξη του θα πραγματοποιηθεί την επομένη της γιορτής της Υπαπαντής, στις 3 Φλεβάρη, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου θα δοθεί και μεγάλη συναυλία. Η νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση θα γίνει το Σάββατο 17 Φλεβάρη, με μουσική φέτος, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία 23ης Μάρτη, όπου θα πραγματοποιηθεί πάρτι με dj, ενώ την επομένη θα γίνει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος κάλεσε αφενός τους φίλους του καρναβαλιού να δηλώσουν συμμετοχή και να συγκροτήσουν τα καρναβαλικά γκρουπ και αφετέρου τους χορηγούς να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στη διοργάνωση, δεδομένου ότι πρέπει να ετοιμαστεί και το βιβλίο του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι μια από τις πολλές μεγάλες γιορτές που διοργανώνονται από το Δήμο, τις Υπηρεσίες του και τους πολλούς εθελοντές της πόλης, οι οποίες αποσκοπούν στην ψυχαγωγία του κόσμου αλλά και στην ανάπτυξη της κινητικότητας, στην προσέλκυση επισκεπτών στην Καλαμάτα.

Ο δήμαρχος επέμεινε ότι το καρναβάλι διοργανώνεται από το Δήμο, προσθέτοντας ότι η χρηματοδότησή του είναι από το δημοτικό ταμείο και τους δημότες. Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι το φετινό καρναβάλι θα είναι ακόμη καλύτερο από τα προηγούμενα, ενώ παρατήρησε ότι πρόκειται για ψυχαγωγική εκδήλωση που στέκεται «μακριά από κάθε είδους ακρότητες».

Η δημοτική σύμβουλος Χρύσα Λιάππα σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 γκρουπ, αριθμός που τόνισε ότι δεν είναι μικρός, κάλεσε όμως και τους υπόλοιπους φίλους του καρναβαλιού να βιαστούν λίγο και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Καλαματιανού καρναβαλιού είτε απευθυνόμενοι στην Καρναβαλική Επιτροπή και τους εθελοντές.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Αναστασία Φοίφα, ανέφερε ότι η προετοιμασία για την έναρξη του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού έχει ξεκινήσει από την επομένη κιόλας της λήξης του 5ου καρναβαλιού. Τόνισε δε ότι σκοπός της Επιτροπής είναι, εάν πέρσι ο κόσμος πέρασε κατά την έναρξη καλά, φέτος να περάσει ακόμη καλύτερα, να ενθουσιαστεί.

Η εθελόντρια Σολάνζ Στεφάνου πρόσθεσε ότι το σενάριο της φετινής έναρξης του καρναβαλιού, σε ό,τι αφορά τη βασίλισσα της διοργάνωσης, την πριγκιπέσσα Ιζαμπώ, θα είναι διαφορετικό και αρκέστηκε να δημοσιοποιήσει ότι ο ρόλος της πριγκίπισσας θα είναι φέτος πιο πολύ μέσα στο καρναβαλικό πνεύμα.

Τέλος, η Ακριβή Καλογεροπούλου σημείωσε ότι επέλεξε τη γάτα ως μασκότ του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού επειδή είναι ένα ζώο ευχάριστο, ανεξάρτητο και όχι πολεμοχαρές.
Στ.Μ.