Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 11:17

Έρχεται η “Πρόβα Νυφικού” από τη Θεατρική Διαδρομή

Έρχεται η “Πρόβα Νυφικού” από τη Θεατρική Διαδρομή

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας για το ανέβασμα της «Πρόβας Νυφικού». Το έργο της Ντόρας Γιαννακοπούλου θα κάνει πρεμιέρα τέλη Φεβρουαρίου. Η θεατρική διασκευή είναι του Θανάση Νιάρχου και της συγγραφέως ενώ η θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά...

«Η “Πρόβα Νυφικού” ως βιβλίο είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες των τριών τελευταίων δεκαετιών. Η τηλεοπτική σειρά σε σενάριο Βαγγέλη Γκούφα και σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, άφησε εποχή. Το 2014 ως θεατρικό έργο με την ως άνω διασκευή παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Μετά το Εθνικό Θέατρο, για πρώτη φορά παίζεται πανελλαδικά από τη Θεατρική Διαδρομή» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του σχήματος.
«Πρόκειται για μια πολύπλοκη, αριστοτεχνικά δομημένη θεατρική σύνθεση, που διαδραματίζεται παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Με φόντο τον επερχόμενο πόλεμο και τη δικτατορία του Μεταξά, οι ήρωες της “Πρόβας Νυφικού” παρασυρμένοι από το πάθος τους για ζωή, μοιραία επαναλαμβάνουν κάθε τι ανθρώπινο σε πράξεις ανθρωπιάς, έρωτα, μίσους, προδοσίας, πατριωτισμού, αυτοθυσίας για την πατρίδα και το δίκιο. Κι όπως πάντα, οι περισσότεροι από τους ήρωες της “Πρόβας Νυφικού” νομίζουν ότι το οποιοδήποτε κακό δεν θα φτάσει στη πόλη τους η δεν έχουν την δυνατότητα να αντιληφθούν ότι ο πόλεμος βρίσκεται στο κατώφλι τους. Το κακό φτάνει, κι όπως τις περισσότερες φορές, τους βρίσκει απροετοίμαστους και τους ρίχνει σ’ έναν ακόμα μεγαλύτερο “τυφώνα” παθών. Πάθη που θα εξελιχθούν στη διάρκεια της κατοχής με δυσοίωνες προβλέψεις για όλη τη δεκαετία του ΄40 που μας ακολουθούν έως σήμερα».
Στη νέα παραγωγή της Θεατρικής Διαδρομής συμβάλλουν οι συνεργάτες και ερασιτέχνες ηθοποιοί της: Αγγελική Κανδηλιώτη, Γιώργος Ιατρόπουλος, Ελένη Γιαννούλη, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Ματίνα Νιάρχου, Στράτης, Καΐκης, Κωστής Παναγόπουλος, Έλενα Χριστοπούλου, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Ηλίας Παρθένιος, Νίκος Χατζηγιαννόπουλος, Ευτυχία Μουτεβελή, Πέγκυ Θεοδουλίδη, Χριστιάνα Ρούπα, Βίλμα Ταγαρούλια, Εύα Τσίγκου, Μανώλης Σηφογιωργάκης, Πάνος Σιάχος, Χριστίνα Ζήρα, Ιωάννα Μπακάλη, Πάρις Καλογεράκος, Νίκος Κολόζης, Γιώργος Παναγόπουλος, Ζιζέλ Παππά, Τζένη Τσακάλη, Μαρία Τούμπουρου, Χρήστος Καράμπελας. Αποστόλης Ασημακόπουλος, Γιώργος Τσόπελας, Νικήτας Μπιτσάνης, Γιάννης Κυριακόπουλος, Στάθης Μητσέας, Αντώνης Κατσάς, Σοφία Τσόπελα, Θωμάς Παλάντζας, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Σταθέας, Τζένη Αραπάκη, Νικήτας Κότσιαρης, Γιώργος Λαπέας, Γιάννης Γιάνναρος.