Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 22:17

Παυλόπουλος, Σαμαράς, Χαρίτσης, Μητσοτάκης, Κατρούγκαλος, Λεβέντης στην Καλαμάτα

από τον περσινό γιορτασμό της Υπαπαντής από τον περσινό γιορτασμό της Υπαπαντής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ
Πλήθος σημαντικών πολιτικών προσώπων αλλά και πλήθος Μητροπολιτών συρρέει στην Καλαμάτα για τον γιορτασμό, το πρωί, της Παναγίας Υπαπαντής. Θα είναι στην πόλη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης…

Ο δε Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, φιλοξενεί για τη γιορτή τους Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιο, Φθιώτιδος Νικόλαο, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιο, Πέτρας και Χερρονήσου  Γεράσιμο, Καρπενησίου Γεώργιο, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, καθώς και τον Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρο.

Σήμερα, το πλήθος των πιστών που επισκέπτεται την εκκλησία της Υπαπαντής για να προσκυνήσει την εικόνα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Ψυχάρης σε δηλώσεις του κάλεσε το πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας να συμμετάσχει στον πανηγυρικό γιορτασμό, προκειμένου «να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης. Τη χάρη και την ευλογία αυτή επικαλούμεθα για την καθημερινότητά μας, για την πορεία της ζωής μας, για το μέλλον της πατρίδος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πανηγυρική λειτουργία στη Μητρόπολη αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 11 το πρωί αμέσως μετά θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής, με τη συμμετοχή πολλών Φιλαρμονικών.

Για να γίνει απρόσκοπτα η λιτάνευση της εικόνας έχει απαγορευτεί, από τις 6 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, η στάθμευση στις οδούς Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών, Φάριος και Μητροπολίτου Μελετίου. Στις οδούς αυτές θα απαγορεύεται και η κίνηση κάθε οχήματος από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.
Στ.Μ.