Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 17:03

Το “Μαγκάλι” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή

Το “Μαγκάλι” του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος με το θίασο της Πειραματικής Σκηνής

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 
Την ξέρουμε ως θεατρική ομάδα εφήβων-νέων, όμως αυτή τη φορά θα ανεβάσει παράσταση με ενήλικες. Στις 29 και 30 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα παρουσιάσει «Το Μαγκάλι» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου...

Το θεατρικό έργο πραγματεύεται την ιστορία πέντε γυναικών (χήρες όλες), διαφορετικών ηλικιών, σε μια βραδινή τους επίσκεψη στο σπίτι της κυρά Καλλιόπης στα Φιλιατρά, όπου συζητούν, αστειεύονται, φιλονικούν και κουτσομπολεύουν, αναμασώντας αναμνήσεις από τους μακαρίτες συντρόφους τους και το παρελθόν τους.
Με την κουβέντα γύρω από ένα μαγκάλι, βγάζουν στην επιφάνεια το βαθύ συντηρητισμό τους, τη θρησκοληψία τους, τις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις με τα μικροσυμφέροντα που τις χαρακτηρίζουν, το άγχος της περασμένης ηλικίας τους και το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο.
Όλα αυτά μέχρι που εμφανίζεται ένας όμορφος νέος άντρας. Τι ρόλο θα παίξει άραγε στη ζωή τους;  
Παίρνουν μέρος με αλφαβητική σειρά: Φανή Αλεξανδρίδη, Τέτα Βασιλάκη, Γιώτα Βασιλειάδη, Αντρέας Βρυώνης, Ισμήνη Κωνσταντοπούλου, Λέττα Πετρουλάκη.
Τη μουσική επιμελείται η Τέτα Βασιλάκη, ενώ η σκηνοθεσία αποτελεί ομαδική δουλειά.
Η ομάδα ευχαριστεί την ηθοποιό Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, τη μουσικό Κατερίνα Πετρουλάκη και τον σκηνοθέτη-σκηνογράφο Βενετσάνο Μπαλόπουλο, για τη βοήθεια και τις συμβουλές τους.