Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 19:40

Ετοιμάζεται η έκθεση της Καλών Τεχνών Αθήνας στη Δημοτική Πινακοθήκη “Α. Τάσσος”

Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Κωνσταντίνος Νίκου και Κώστας Τσώλης Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Κωνσταντίνος Νίκου και Κώστας Τσώλης

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Έφτασαν και “στήνονται” στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας “Α. Τάσσος” τα έργα των καθηγητών και φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Είναι τα έργα της έκθεσης με τίτλο “επιλογές 3”, η οποία θα εγκαινιαστεί στις οχτώ το βράδυ της Παρασκευής. Στα εγκαίνια η ζωγραφική θα συναντηθεί με τον χορό και συγκεκριμένα σπουδάστριες της Δημοτικής Σχολής Χορού θα χορέψουν σε χορογραφίες εμπνευσμένες από τα έργα…

Πάντως, η ετοιμασία της έκθεσης είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση ακόμη και για την ασφάλεια των ίδιων των έργων τέχνης, αφού η Δημοτική Πινακοθήκη “Α. Τάσσος”, στεγάζεται σε ένα κτίριο,  στην οδό Παπάζογλου 5 στο Ιστορικό Κέντρο, που δεν είναι κατάλληλο για τέτοια χρήση. Είναι ένα πρόβλημα που ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα, όταν μάλιστα παρουσιάζει τον πολιτισμό ως ένα κύρια χαρακτηριστικά της πόλης για την προσέλκυση επισκεπτών.

Η έκθεση ετοιμάζεται από τον διευθυντή του Ε’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Μιχάλη Μανουσάκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη και το διδακτικό προσωπικό της ΑΣΚΤ Κώστα Τσώλη και Κωνσταντίνο Νίκου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Εικαστικό Εργαστήρι της Φάρις και κατ’ επέκταση ο Δήμος Καλαμάτας έχουν αναπτύξει μια καλή συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και όπως έχει επανειλημμένως αναφέρει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, επιδίωξη της Καλαμάτας είναι η λειτουργία Παραρτήματος της ΑΣΚ στην πόλη, κάτι που αποτελεί έναν σημαντικό πρόσθετο λόγο για την αναζήτηση στέγης για τη Δημοτικό Πινακοθήκη Καλαμάτας σε ένα κατάλληλο κεντρικό κτίριο.  
Στ.Μ.