Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 02:36

Το χρυσό κλειδί το Δήμου Δυτικής Μάνης προσφέρθηκε στον Γρηγόρη Σκαλκέα

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
Σε κλίμα συγκίνησης, κυρίως από την πλευρά του τιμώμενου προσώπου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, στο Δημαρχείο της Καρδαμύλης, η ανακήρυξη του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα ως επίτιμου δημότη Δυτικής Μάνης. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας, του παρέδωσε και το χρυσό κλειδί του Δήμου ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και ένδειξη σεβασμού και αγάπης για την προσφορά του.

Στην τιμητική εκδήλωση εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και κατοίκους της περιοχής παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτση, εκπρόσωπος του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιατών Γεώργιος Τζανετάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης Αθηνά Ξανθάκη, καθώς και πολλοί γιατροί –φοιτητές του καθηγητή Γρηγορίου Σκαλκέα και πλήθος κόσμου.
Κατ’εξαίρεση του διαδικαστικού της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε ο λόγος στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, που ήταν φοιτητής του κ. Σκαλκέα, στην καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών κ. Περρέα, καθώς και στο δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα, οι οποίοι εξήραν το έργο του κ. καθηγητή.