Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 10:16

“Οι ζωές των άλλων” στο “Θάρρος”

“Οι ζωές των άλλων” στο “Θάρρος”

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 
Εκεί που η είδηση και ρεπορτάζ τυπώνονται στο χαρτί, ώστε να πάρει δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι πολίτες, εκεί δημοσιοποιούνται αυτές τις ημέρες και οι “Προσωπικές Στιγμές” ατόμων που ασχολούνται καλλιτεχνικά με τη φωτογραφία, μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας. Στο πιεστήριο του “Θάρρους” λοιπόν, στην οδό Σταδίου, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία δεν αφορά μόνο τη φωτογραφία. Και μαζί με την έκθεση έχει ο κόσμος την ευκαιρία να δει από λίγα μέτρα απόσταση τη μεγάλη μηχανή στην οποία τυπώνεται η αρχαιότερη ίσως εφημερίδα της χώρας!...


Ο συντονιστής της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, Νίκος Ηλιόπουλος, με την εκδότρια του "Θάρρους" Άντα Αποστολάκη

Είπαμε ότι δεν είναι απλά μια έκθεση φωτογραφίας αλλά η έκθεση μιας σημαντικής εργασίας που έκαναν τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας και η οποία ξεκίνησε από την πολυβραβευμένη ταινία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ “Οι ζωές των άλλων”. Μπορεί η ταινία να επιχειρεί να θολώσει την κομμουνιστική ιδέα ωστόσο στα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας έδωσε το ερέθισμα να ξεκινήσουν από αυτή και να κάνουν σπονδυλωτή εργασία που δεν περιορίζεται μόνο στο καλλιτεχνικό αντικείμενο.

Όπως σημειώνει η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας “η δημιουργική εργασία "Προσωπικές Στιγμές" φέρει την προσωπική σφραγίδα του ύφους, της σκέψης, της φωτογραφικής ματιάς -και όχι μόνο- των μελών της Φ.Ο.ΚΑΛ, που επέλεξαν να τη φέρουν σε πέρας. Κάθε συμμετέχων στη συγκεκριμένη εργασία εκθέτει μέχρι πέντε φωτογραφίες, οι οποίες είναι το αισθητικό αποτέλεσμα μιας πορείας που έκρυβε προκλήσεις και εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα. Όλο αυτό το “ταξίδι” καταγράφεται σε ένα τετράδιο (sketchbook), με τον τρόπο που ταιριάζει στο ύφος κάθε συμμετέχοντος. Η θεωρητική εργασία ολοκληρώνεται με ένα μικρό κείμενο, το οποίο περιγράφει την περιδιάβαση καθενός στη γνώση, στο λόγο, τη μουσική, την Τέχνη εν γένει, αλλά και στον εαυτό του και αποτελεί τη “γέφυρα” που συνδέει αυτή με τις φωτογραφίες, το αισθητικό - φωτογραφικό αποτύπωμά της σε ένα ταξίδι που συνεχίζεται…”.

Η έκθεση θα λειτουργήσει και σήμερα, Δευτέρα 26 Νοέμβρη και αύριο, Τρίτη 27/11/2018, από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ.

Στ.Μ.Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Λακωνικής 38, Καλαμάτα 24100

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

https://www.facebook.com/groups/550849855119421/

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944583009”.


Η εκδότρια του "Θάρρους" Άντα Αποστολάκη με το μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας Δημήτρη Φίλντιση