Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 02:00

“Η μπάντα του δάσους!” και το μήνυμα της φιλίας

Κωνσταντίνα Κολόκα, Ελένη Ευταξοπούλου, Καλλιρρόη Βελέντζα, Πάνος Ταντής Κωνσταντίνα Κολόκα, Ελένη Ευταξοπούλου, Καλλιρρόη Βελέντζα, Πάνος Ταντής

ΘΕΑΤΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Η αγελάδα Μινέρβα επειδή έχει μεγάλο όγκο της κάνουν μπούλινγκ τα αφεντικά της μέχρι που αποφασίζει να φύγει από τη φάρμα. Ο κόκορας Ερρίκος έχει πάθει αλτσχάιμερ, ξεχνάει να κάνει κοκορίκου τη σωστή ώρα και οι κάτοικοι του χωριού τον διώχνουν γιατί δεν τους ήταν χρήσιμος. Ο γάιδαρος Ρακίνας εκδιώχθηκε και αυτός από το αφεντικό του, γιατί αντί να κουβαλάει φορτία περνούσε την ώρα του τραγουδώντας. Το τσοπανόσκυλο Σοφοκλής ενώ στα νιάτα του ήταν άριστος φύλακας τώρα που γέρασε έχει κουραστεί, τεμπελιάζει και είδε και αυτό τα αφεντικά του να τον διώχνουν. Όμως τα τέσσερα ζώα συναντήθηκαν στο δάσος, έγιναν φίλοι, ξεπέρασαν τις τραυματικές εμπειρίες τους και έφτιαξαν και μια μπάντα. “Η μπάντα του δάσους!” είναι το παιδικό έργο που ανεβάζει το Θέατρο Νηπιαγωγείο και η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στο χώρο της οδού Λεΐκων 24…

Η παρουσίαση της παιδικής παραγωγής του Θεάτρου Νηπιαγωγείο έγινε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι συντελεστές, η Ελένη Ευταξοπούλου, η οποία έχει κάνει τη διασκευή του κειμένου (“Η μπάντα του δάσους” είναι βασισμένη στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ “Οι μουσικοί της Βρέμης”) και τη σκηνοθεσία, η Καλλιρρόη Βελέντζα, η Κωνσταντίνα Κολόκα και ο Πάνος Ταντής, που έχει κάνει και τη μουσική σύνθεση. Η χορογραφία είναι του Δημήτρη Αναστασόπουλου.

Όπως σημείωσε η Καλλιρρόη Βελέντζα, η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο Νηπιαγωγείο κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, μέχρι τις 20 Γενάρη 2019, ενώ τις καθημερινές δίνονται παραστάσεις για σχολεία.

Η Ελένη Ευταξοπούλου ανέφερε ότι ήταν όνειρό της που γίνεται τώρα πραγματικότητα το γράψιμο και η σκηνοθεσία παραμυθιού για παιδιά. Η ιστορία, είπε, αναφέρεται σε τέσσερα ζώα που τα έδιωξαν τα αφεντικά τους, το καθένα ξεκίνησε το δικό του ταξίδι αναζήτησης, μέχρι που συναντήθηκαν, έγιναν φίλοι, συνδέθηκαν στενά το ένα με το άλλο και έφτιαξαν και μια μπάντα για να τραγουδάνε για πάντα τις περιπέτειες και τις χαρές τους.

Ο Πάνος Ταντής, που ασχολείται με την παιδική ροκ, τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή του στην παράσταση και για τη μουσική που έγραψε. Ανέφερε ότι το παιδικό θέατρο όταν συνδυάζεται και με τη μουσική απογειώνει μια παράσταση. Δήλωσε επίσης ότι η συνεργασία του με τις συντελέστριες της παράστασης είναι πάρα πολύ όμορφη αλλά και ότι αισθάνεται δικαιωμένος γιατί βλέπει στα πρόσωπα των παιδιών από τα σχολεία που έχουν δει μέχρι τώρα το έργο ότι πέρασαν ωραία.

Και η Κωνσταντίνα Κολόκα ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενη, γιατί ενώ είναι στο θέατρο αρκετά χρόνια, πρώτη φορά συμμετέχει σε παιδική παράσταση που της αρέσει πάρα πολύ.

Σημείωσε ότι η παράσταση παρουσιάζεται ήδη σε μαθητές σχολείων, οι οποίοι μένουν πολλοί ευχαριστημένοι. Ενημέρωσε ότι τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με το Θέατρο Νηπιαγωγείο στο τηλέφωνο 6948930181 για να δουν την παράσταση, είτε στο θέατρο της Λεΐκων είτε στο χώρο τους. Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ. Σημειώνεται, τέλος, ή η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με τη μουσικο/θεατρο/παιδαγωγική ομάδας Τσικιμπόμ.

Στ.Μ.