Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 11:32

Κορυφώνεται το καλοκαίρι, γιορτάζουν οι Μεσσήνιοι τον Δεκαπενταύγουστο

Κορυφώνεται το καλοκαίρι, γιορτάζουν οι Μεσσήνιοι τον Δεκαπενταύγουστο

ΔΗΜΙΟΒΑ ΚΑΙ ΜΑΡΔΑΚΙ
Στην κορύφωσή του μπήκε το καλοκαίρι, όσος κόσμος ήταν να έρθει στη Μεσσηνία ήρθε, τα χωριά και οι τουριστικοί προορισμοί έχουν σχεδόν γεμίσει, ενώ ντόπιοι και επισκέπτες προγραμματίζουν να εορτάσουν την  αυριανή μεγάλη ημέρα της Παναγίας. Η μεγαλύτερη γιορτή γίνεται στο Μοναστήρι της Δήμιοβας, στο Ελαιοχώρι Καλαμάτας.

Από το Δήμο Καλαμάτας έγιναν προσπάθειες τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να  επισκευαστεί ο δρόμος και να είναι εύκολη η πρόσβαση των προσκυνητών. Πληροφορίες λένε ότι ζητήθηκε και η οικονομική συνδρομή του μοναστηριού προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ωστόσο αυτή δεν δόθηκε.
Στη Δήμιοβα ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός θα τελεστεί στις επτά το απόγευμα, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο. Αύριο το πρωί στον όρθρο και τη λειτουργία θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Μαρεώτιδος Γαβριήλ.
Μεγάλη γιορτή θα γίνει και στη Μονή Μαρδακίου, στη Νέδουσα Αλαγονίας. Στις τέσσερις το απόγευμα θα γίνει παράκληση ενώπιον της εικόνας της Μαρδακιώτισσας στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας και ακολούθως πιστοί θα μεταφέρουν την εικόνα με τα πόδια στο μοναστήρι, όπου στις επτά θα γίνει ο εσπερινός. Αύριο το πρωί ο όρθρος και η λειτουργία θα γίνει από τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Νταμάτη. Το μεσημέρι θα ψαλεί στο μοναστήρι παράκληση και ακολούθως θα μεταφερθεί και πάλι με τα πόδια στην Αγία Αικατερίνη Νέδουσας.