Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 16:31

“Σταγόνα ζωής” στο 7ο Δημοτικό Σχολείο με παιχνίδια και Καραγκιόζη

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 
Εθελοντική αιμοδοσία και ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, μαζί με παιχνίδια για τα παιδιά και παράσταση Καραγκιόζη, αυτήν την Κυριακή (31 Μαρτίου 2019) στις 10 το πρωί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας...

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, με αφορμή τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος του σχολείου, με τίτλο "ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ"...

«Το αίμα δεν αγοράζεται και δε παράγεται, μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αποτελεί, μία εθελοντική πράξη, μια πράξη αγάπης, μια απόδειξη ευαισθησίας, μια κοινωνική προσφορά, μια πράξη πολιτισμού», επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων, απευθύνοντας κάλεσμα σε παιδιά και γονείς «να συνεχίσουμε την αλυσίδα της ζωής και να διατηρήσουμε ζωντανή, σταγόνα σταγόνα, την Τράπεζα Αίματος του σχολείου μας».

Να σημειωθεί ότι σε αυτήν μπορούν να γίνουν μέλη όλοι όσοι συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται.

Την πρωτοβουλία θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά γύρω από το θέμα της αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών, όπως: παιχνίδια (κρυπτόλεξο, παζλ) αλλά και παράσταση Καραγκιόζη.

Ο ερασιτέχνης καραγκιοζοπαίχτης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, μαζί με την αδελφή του, Γεωργία Δημητρακόπουλου, θα δώσουν την παράσταση σε σενάριο της Έλενας Χρονοπούλου, "Ο Καραγκιόζης Εθελοντής", στις 11:00 το πρωί, την ίδια ημέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με ελεύθερη είσοδο.

Σελίδα στο FB: https://www.facebook.com/7oDhmotikoKalamatasSG/

Ομάδα στο FB: https://www.facebook.com/groups/140530199943817/