Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 17:42

Η Τριφυλία τιμάει τον Άγιο Χαράλαμπο

Η Τριφυλία τιμάει τον Άγιο Χαράλαμπο

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 
Δύσκολες ημέρες, λόγω μέτρων και κακού καιρού, ωστόσο τα Φιλιατρά και η Τριφυλία όλη τιμούν την Παρασκευή με μεγάλη αγάπη και λαμπρότητα τον Προστάτη τους, Άγιο Χαράλαμπο.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το απόγευμα της Πέμπτης, με την προσέλευση στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου ενθρονίζεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, των Μητροπολιτών που έχει προσκαλέσει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό.

Το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει θα ακολουθήσει η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας.
Παράλληλα λειτουργεί το πανηγύρι των Φιλιατρών, το οποίο είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ μετά τη λιτάνευση της εικόνας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχθούν στο δημαρχείο τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους για ένα αναψυκτικό και την ανταλλαγή ευχών.