Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 16:28

Λαμπρή η υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη

ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Με μυρωδιές από βασιλικό και μύρτα, που είχαν απλωθεί στους δρόμους από προσκυνητές, με λαμπρότητα και ευλάβεια, η Μεσσήνη υποδέχτηκε το πρωί την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, που για οκτώ μέρες θα βρίσκεται ενθρονισμένη στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Παράλληλα ξεκίνησε και επίσημα το πανηγύρι, στο οποίο οι μικροπωλητές που συμμετέχουν είναι εμφανώς λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Χαρτούμ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Εμμανουήλ, τον οικοδεσπότη και εορτάζοντα δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, το δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, εκπροσώπους άλλων φορέων και αρχών, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της Μεσσήνης και στη συνέχεια ενθρονίστηκε στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
Στο πανηγύρι η κίνηση ήταν σχετικά μεγάλη την πρώτη ημέρα, ενώ εμφανής ήταν η αστυνομική παρουσία για την αποτροπή ενδεχόμενων εντάσεων κατά μεταναστών μικροπωλητών.
Στ.Μ.