Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 11:44

Μεγάλες εκθέσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21 ετοιμάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων

ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ 
“Η Εφορεία μας ετοιμάζει δύο μεγάλες εκθέσεις, σημαντικές, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η μία με βυζαντινές αρχαιότητες και η άλλη με προϊστορικές. Θα συγκεντρώσουν το πανελλήνιο και πολύ πιθανά και το διεθνές ενδιαφέρον”, ανακοίνωσε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελία Μηλίτση…

Δεν ασχολείται όμως η Εφορεία μόνο με τον γιορτασμό της επετείου του ‘21, καθώς, όπως επίσης ανακοίνωσε η κ. Μηλίτση, για τον χειμώνα που έρχεται ετοιμάζεται έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας με σύγχρονες κεραμικές πυξίδες, ενώ για το επόμενο καλοκαίρι σχεδιάζεται έκθεση στην Αρχαία Μεσσήνη με έργα της γνωστής και με διεθνή αναγνώριση στο χώρο της γλυπτικής κεραμικής Μάρως Κερασιώτη.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης “Αθέατη Μνήμη”, στο οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων-Τρουπάκηδων, στην παλιά Καρδαμύλη, η οποία εγκαινιάστηκε προχθές Σάββατο και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος Οκτώβρη. 

Αναφερόμενη γενικότερα στη φιλοξενία εκδηλώσεων τέχνης στα μνημεία η Ευαγγελία Μηλίτση σημείωσε ότι “η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει πολλές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Είναι διαρκής η προσπάθειά μας να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις που να προκαλούν συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού, να δίνουν νέα διάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους μέσα από τη συνομιλία των έργων σύγχρονης τέχνης με τα μνημεία, ώστε το ενδιαφέρον του κοινού να είναι συνεχές και ανανεούμενο. Αυτή είναι μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί”. 
Στ.Μ.