Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 01:15

“Αβάντι μαέστρο …ρεμπέτικα!” με τον Αγάθωνα στο προαύλιο του Μεγάρου

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ  
Απίθανη βραδιά προοιωνίζεται ότι θα είναι η αποψινή (Τρίτη 30 Ιούλη 2019), τουλάχιστον για τους λάτρεις του ρεμπέτικου τραγουδιού και γενικότερα της λαϊκής μουσικής. Απόψε λοιπόν, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα δοθεί μια παράσταση που αναμένεται ότι θα είναι υπέροχη, με ελεύθερη είσοδο μάλιστα, με τον Αγάθωνα, με τον μπερντέ του Ηλία Καρελλά και με την Κατερίνα Τσιρίδου. Η εκδήλωση είναι της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας...

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι σκιών και λαϊκής ορχήστρας για όλους, το οποίο θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ. Όπως σημειώνει η Φάρις, “στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, ο Αγάθωνας, ο πιο γνήσιος εκφραστής του ρεμπέτικου τραγουδιού, συναντά  στη σκηνή την μοναδική ερμηνεύτρια Κατερίνα Τσιρίδου και μας προσκαλούν σε μια μουσική παράσταση έκπληξη!

Στον φωτισμένο μπερντέ του Ηλία Καρελλά, ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Βαμβακάρη, τον Χατζηχρήστου, την Νίνου, τον Τσιτσάνη, την Εσκενάζυ, τον Παπαϊωάννου και παρέα μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους.

Ένα σπάνιο οδοιπορικό στη ζωή και το έργο μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής, γεμάτο χιούμορ, ζωντανή μουσική και τις ανεξίτηλες στο χρόνο ατάκες του Καραγκιόζη.

Ένα ταξίδι, από τη «Φραγκοσυριανή» ως το «Καροτσέρη τράβα» και από «τα καβουράκια», ως το «μινόρε της αυγής», με ζωντανή μουσική ορχήστρα και γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών, για ηλικίες έως 102 ετών!

Εκτός από τις γιγαντοφιγουρες του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάνου κ.α. επί σκηνής θα είναι οι καλλιτέχνες: 

Αγάθωνας: Τραγούδι – μπουζούκι

Κατερίνα Τσιρίδου: τραγούδι -  μπαγλαμάς

Νίκος Πρωτόπαππας: τραγούδι – κιθάρα

Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν”