Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 13:52

«Πάμε Βόλτα» στην Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/10
Στην Γιορτή Κάστανου, που διοργανώνει για 36η χρονιά στην Καστάνιτσα Αρκαδίας ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών, θα βρεθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου η Ομάδα Πάμε Βόλτα...

Την Γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιάσεις σχετικές με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά και παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών τοπικών ακουσμάτων.

Αναλυτικότερα, όπως μας ενημερώνει η ομάδα «Πάμε Βόλτα», κατά την διάρκεια της ημέρας «θα μπορούμε να επισκεφθούμε το στολίδι του χωριού, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο, την πολιούχο εκκλησία,  Μεταμόρφωση του Σωτήρος, με το μοναδικό τέμπλο καθώς και να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Στον χώρο της Γιορτής, ο οποίος θα είναι σκεπασμένος και θα διαθέτει τραπεζοκαθίσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα:

  • Να απολαύσουμε κάστανα στον τόπο παραγωγής τους (βραστά, ψητά, σε γλυκίσματα και φαγητό) με το κρασί δωρεάν.
  • Να γευθούμε ζεστά φαγητά όπως χοιρινό με κάστανο, προβατίνα ψητή, φασολάδα παντρεμένη, ρεβυθάδα με κάστανο, καστανοσαλάτα, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια, ρέγκα στα κάρβουνα, αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο, έναντι συμβολικής τιμής για τις ανάγκες πραγματοποίησης της γιορτής.
  • Να διασκεδάσουμε με παραδοσιακή μουσική, να ξεσηκωθούμε με τις ικανότητες του χορευτικού συγκροτήματος που θα μας παρουσιάσει χορούς από τον τόπο και απ’ όλη την Ελλάδα.
  • Να δοκιμάσουμε πρωτότυπές δημιουργίες σεφ με βάση το κάστανο.
  • Και οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στο παιδικό εργαστήρι.
  • Παράλληλα, θα μπορούμε να επισκεφθούμε την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, όπου οι ξεναγοί του Φορέα θα μας ενημερώνουν μέσω παρουσιάσεων για την ιστορία της Καστάνιτσας, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Η Γιορτή, που έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες και πιο δημοφιλείς αγροτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας,  διοργανώνεται με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Πληροφορίες για την εκδρομή στο τηλ. 6936 518550