Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 12:07

«Τα χρώματα του συναισθήματος» το απόγευμα στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη

«Τα χρώματα του συναισθήματος» το απόγευμα στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Σε μία διαδραστική βιωματική παρουσίαση του βιβλίου της Ευριδίκης Σιγαλού, «Τα χρώματα του συναισθήματος», καλούν το βιβλιοπωλείο ‘Βιβλιόπολις’ και οι εκδόσεις ‘Μέθεξις’, σήμερα Παρασκευή (01/11) στις 7:00 το απόγευμα, στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας (Αριστομένους 33)...

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η συγγραφέας μαθαίνει στους μικρούς της αναγνώστες πως, από την ώρα που γεννιόμαστε όλοι έχουμε συναισθήματα. Με αυτά εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε. Υπάρχουν συναισθήματα που είναι ευχάριστα και άλλα είναι δυσάρεστα. Είναι οι εκφράσεις της ψυχής, στην κάθε κατάσταση που βρίσκεται. Άλλα συναισθήματα κρατάνε πολύ χρόνο και άλλα λιγότερο. Το σίγουρο όμως είναι ότι αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα χρώματα που τα αντιπροσωπεύουν!

Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν πως το κάθε χρώμα-συναίσθημα έχει δύο όψεις. Το θετικό και το αρνητικό και αυτά τα δύο μαζί, κάνουν αρμονία! Τα αναγνωρίζουμε, τα αγαπάμε, τα αποδεχόμαστε, γιατί εκείνη την ώρα που τα νιώθουμε, έχουν έναν σκοπό και κάτι μας δείχνουν.

«Τα χρώματα του συναισθήματος» είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η ιστορία
Μια φορά και έναν καιρό, σ’ ένα μαγικό δάσος, ζούσαν κάτι άχρωμα ζωάκια που τα έλεγαν συναισθήματα. Συχνά πυκνά γκρίνιαζαν μεταξύ τους, γιατί δεν ήξεραν τί τους φταίει! Αποφάσισαν λοιπόν ένα πρωινό, να επισκεφτούν τον σοφό γέροντα, που ζούσε στη καρδιά του δάσους. Εκείνος, με τις τόσες γνώσεις που είχε, σίγουρα θα τα βοηθούσε να καταλάβουν τί νιώθουν μέσα στη ψυχούλα τους, και θα τους έλυνε όλες τους τις απορίες. «Εδώ που ήρθαμε καλά μου συναισθήματα θα δείτε όλες τις χάρες και τις δυνατότητες σας!», τους είπε. «Το χρώμα που κρύβεται μέσα στη ψυχή του καθενός σας, θα εκφραστεί και θα ζωγραφίσει όλη την ομορφιά και την αρμονία του κόσμου!»

Η Ευρυδίκη Σιγαλού, ή αλλιώς Έφη, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Γράφει ποίηση, λογοτεχνία και διδακτικά παραμύθια. Ζει στο Μαρούσι και είναι μητέρα δύο παιδιών. Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων της απένειμε "Τιμητικό Έπαινο" για τη συμβολή της στον Πολιτισμό, μέσω του συγγραφικού της έργου (24 Φεβρουαρίου 2018).