Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 14:03

"Δονείται" χορευτικά η Καλαμάτα…

"Δονείται" χορευτικά η Καλαμάτα…

2ND KALAMATA DANCE CUP-BEYOND THE LIMITS 
Από νωρίς το πρωί το γυμναστήριο της Τέντας, στο ανατολικό κέντρο της Καλαμάτας, πάλλεται σε μουσικούς ρυθμούς από όλο τον κόσμο και με εκπληκτικούς χορευτές και χορεύτριες. Είναι ο χορευτικός διαγωνισμός “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits”, που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Dance Challenge και ο οποίος θα κορυφωθεί με την τελετή Gala, στις οχτώ το βράδυ, η οποία θα ανοίξει με τη χορευτική ομάδα “Ρόδι/Ρόδα”, της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”...

Στο “2nd Kalamata Dance Cup –Beyond The Limits” συμμετέχουν περίπου 1.200 χορευτές και συνοδοί από οχτώ χώρες, δίνονται 1.300 χορευτικές παραστάσεις, οι χορευτικοί σύλλογοι από την Ελλάδα είναι 45, από το εξωτερικό είναι οχτώ, παρουσιάζονται 245 διαφορετικές κατηγορίες χορού, ενώ οι κριτές είναι 34 από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η είσοδος στο γυμναστήριο της Τέντας γίνεται με ειδικό βραχιόλι και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”.

Σε ό,τι αφορά το Gala, που ξεκινάει στις οχτώ το βράδι, η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Νίνα Δράκου, δήλωσε: “Aξίζει όλοι να παραβρεθούμε, να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσκεκλημένη μας χορευτική ομάδα ‘Ρόδι/Ρόδα των 20 ατόμων με και χωρίς αναπηρία στην χορευτική παράσταση ‘Φτου ξελευτερία’ να μας μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα, πως η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας που είναι ισότιμα και ισοδύναμα. Ακολουθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Δυτικής Μάνης για έναρξη και καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην πόλη μας, με ειδική παρέλαση των χορευτών και τελετή παρουσίασης των Διεθνών Κριτών. Έπεται το διαγωνιστικό μέρος της τελετής μας με τα ‘Professional’ εκθαμβωτικά ζευγάρια, ομάδες και σόλο αθλητικού χορού (DanceSport) που θα μας απογειώσουν σε επαγγελματικό επίπεδο χορού, προσφέροντας ένα υπερθέαμα για όλους, μικρούς-μεγάλους! Στη φετινή διοργάνωση έχει ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ο συναγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με την παρουσία επαγγελματιών χορευτών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλητών χορού από  8 χώρες συμμετοχής γι’ αυτό και φυλάμε ένα επίσης ζεστό χειροκρότημα για τους τελικούς που θα ακολουθήσουν! Οι καλύτεροι της ημέρας θα μας μεταδώσουν ατμόσφαιρα αίγλης με τεχνική έμπνευσης, ρυθμού, ζωντάνιας και λάμψης αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού. Υπόσχονται να μας μεταδώσουν όλη την glamorous ενέργεια των Professional Champions celebrities και την αίγλη που προσδίδουν όλοι οι αστέρες του χορού όταν βρίσκονται στο καλλιτεχνικό διαγωνιστικό χώρο. Η βραδιά θα κλείσει με τις Απονομές των επιτυχόντων, που θα συνοδευτούν από βραβεύσεις και δώρα!”.

Στ.Μ.