Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 15:58

Το πρόγραμμα της παρέλασης στην Καλαμάτα

Το πρόγραμμα της παρέλασης στην Καλαμάτα

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΤΑ «ΨΑΡΑΚΙΑ»
Στις 11.15 θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παρέλαση στην Καλαμάτα για την 28η Οκτωβρίου. Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και το εάν θα γίνουν λαϊκές και αντιφασιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια ή μετά την παρέλαση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 7.30 το πρωί με κωδωνοκρουσίες στα καμπαναριά των εκκλησιών. Στις 8.00, στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου θα γίνει η έπαρση της σημαίας από άγημα της 120 ΠΕΑ και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Στις 10.15 θα τελεστεί η δοξολογία στην Υπαπαντή, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χρυσόστομου. Ακολούθως ο Θεόδωρος Μακρής, διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα καταθέσουν στεφάνια στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου και μετά θα ξεκινήσει η παρέλαση. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ η εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί στα «Ψαράκια».
Σημειώνεται ότι στεφάνια θα καταθέσει και το ΚΚΕ, στις 10.30 το πρωί, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το Δημαρχείο.
Στ.Μ.