Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 18:16

Το «festival μηδέν» στην Τενερίφη της Ισπανίας

Το «festival μηδέν» στην Τενερίφη της Ισπανίας

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Εκτός συνόρων βγαίνει και πάλι το «festival μηδέν», καθώς προσκλήθηκε και θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών Espacio Enter, στην Τενερίφη της Ισπανίας. Το Φεστιβάλ ξεκινάει αύριο, Πέμπτη, και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 του μήνα. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα το «festival μηδέν» είχε προσκληθεί σε διεθνές φεστιβάλ βιντεοτέχνης στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το «festival μηδέν» θα παρουσιάσει την ενότητα "How to Art", στο μουσείο σύγχρονης τέχνης TEA-Tenerife Espacio de las Artes. 
Η ενότητα “How to Art” είναι ένα πρόγραμμα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο «festival μηδέν» 2012, τον περασμένο Ιούλιο στην Καλαμάτα, σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου και Γιώργου Δημητρακόπουλου. 
Όπως σημειώνουν οι ίδοι, «ο κόσμος της παγκόσμιας τέχνης διαστέλλεται συνεχώς στην ψηφιακή εποχή, με αποτέλεσμα ο όγκος της να έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Κάποιοι μιλούν ήδη για μια ψηφιακή κακοφωνία. Ταυτόχρονα, έχουν διογκωθεί και τα σχετικά ερωτήματα: είναι αυτό τέχνη, πώς κάνεις τέχνη, πώς αντιμετωπίζεις ένα έργο ή μια καλλιτεχνική χειρονομία, τι είναι οι επιμελητές και πώς λειτουργεί το περίφημο «χρηματιστήριο της τέχνης»; Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε (ή δεν θα θέλατε να ξέρατε ποτέ) για τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης!». Σε αυτό το ερώτημα απαντάει η ενότητα «How to Art».