Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 21:03

Ο δήμαρχος Μεσσήνης στη βράβευση του Πέτρου Θέμελη στο Βατικανό

Ο δήμαρχος Μεσσήνης στη βράβευση του Πέτρου Θέμελη στο Βατικανό

ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ 
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Επαφές για την εξασφάλιση υποστήριξης στην αδελφοποίηση των Δήμων Μεσσήνης και Messina Ιταλίας, είχε στη γειτονική χώρα ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιταλία και για να παραστεί στη βράβευση του καθηγητή Αρχαιολογίας και υπεύθυνου των αρχαιολογικών έργων στην Αρχαία Μεσσήνη, Πέτρου Θέμελη. Ο καθηγητής, σε μια λαμπρή τελετή στο Βατικανό, έλαβε το Ειδικό Βραβείο για την Αρχαιολογία, του ιδρύματος Giuseppe Sciacca.

Κατά την παραμονή του στην Ιταλία ο δήμαρχος Μεσσήνης μετέβη στο Δήμο του Carpineto Romano, όπου και συνάντησε το δήμαρχο Quirino Briganti και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Μεταξύ των δύο Δήμων υπάρχει σχέση πολιτιστικής ανταλλαγής και δεσμοί φιλίας εδώ και χρόνια. Ο δήμαρχος Μεσσήνης προσέφερε στον κ. Briganti το βιβλίο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη «Αρχαία Μεσσήνη», τη σημαία του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και πλακέτα με απεικόνιση του αρχαίου νομίσματος της Αρχαίας Μεσσήνης με τον Ιθωμάτα Δία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Carpineto Romano προσέφερε στον κ. Αναστασόπουλο έναν πίνακα ζωγραφικής του Ιταλού Ζωγράφου Gino Guida, ο οποίος θα αναρτηθεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης.
Επιπροσθέτως, ο κ. Αναστασόπουλος συνάντησε στη Ρώμη τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικού Σκοπού Marco Polo, Pietrangelo Pettenò, και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ένταξης δράσεων της αδελφοποίησης του Δήμου Μεσσήνης με το Δήμο της Messina της Ιταλίας στο Marco Polo System για την αδελφοποίηση των πόλεων. Δεδομένης μάλιστα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, μια τέτοια ένταξη θα δημιουργούσε προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ Δήμων και πολιτών σε πολλά επίπεδα, ενώ παράλληλα θα συνέβαλε καταλυτικά στην επανασύνδεση των δύο πόλεων που έχουν κοινό ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν.