Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 19:49

“Ο Καραγκιόζης στο βυθό” - Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ 
Είναι υπέροχο αυτό που συμβαίνει με την παράσταση που θα ανέβει την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Κάστρο της Καλαμάτας. Το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου θα παρουσιάσει την παράσταση “Ο Καραγκιόζης στο βυθό”. Είναι μια παράσταση με μηνύματα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα δε σκηνικά και τα κοστούμια, καθώς εκτός από τις φιγούρες θα παίξουν και ηθοποιοί, είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Την παράσταση υποστηρίζει η Πειραματική Σκηνή, μέλος της οποίας ήταν ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος. Η παράσταση αφιερώνεται στις δύο δομές των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας που συμπληρώνουν 15 χρόνια προσφοράς!

Για όλα αυτά μίλησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στην Πειραματική Σκηνή, ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, η πρόεδρος της Πειραματικής Λέττα Πετρουλάκη, η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου από τα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας, η Μαρίζα Νταϊφά, που έχει δημιουργήσει το σκηνικό και τα κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά και ο Παναγιώτης Τσίπουρης, που υποδύεται στην παράσταση τον Ρύπο. 

Η Λέττα Πετρουλάκη δήλωσε υπερήφανη, ως εκπρόσωπος της Πειραματικής Σκηνής, που είχε και έχει ως μέλη παιδιά σαν τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, τα οποία τώρα τα καμαρώνει ο κόσμος να ανοίγουν το δικό τους δρόμο στην τέχνη. Σημειώνεται ότι η Πειραματική Σκηνή έχει θέσει υπό την αιγίδα της την παράσταση της Τρίτης. 

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι είναι ίσως και η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών στο Κάστρο. Ανέφερε ότι η παράσταση συνδυάζει το θέατρο σκιών με την υποκριτική, γιατί εκτός από τις φιγούρες συμμετέχουν και δύο ηθοποιοί, ο Ρύπος (Παναγιώτης Τσίπουρης) και η Μόλυνση (Γεωργία Δημητρακοπούλου). Είπε ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος ότι η το κείμενο και η υπόθεση του έργου είναι πρωτότυπα και στέλνουν οικολογικά μηνύματα. Συγκεκριμένα, έχει χαθεί ο μπάρμπα Γιώργος, που είχε πάει για ψαροντούφεκο και αναλαμβάνει ο Καραγκιόζης με τους ανθρώπους του να τον βρουν. Μέσα από την προσπάθεια διάσωσης του μπάρμπα Γιώργου βγαίνουν μηνύματα οικολογικής ευαισθητοποίησης. 

Ο υπεύθυνος του θεάτρου Σκιών Δημητρακόπουλου ανέφερε ότι η παράσταση είναι αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας και πως η είσοδος θα είναι με ελεύθερη συνεισφορά. 

Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές και τους δημιουργούς της παράστασης για το αφιέρωμα στα Παιδικά Χωριά SOS, τονίζοντας ότι ο σκοπός αυτής της δομής είναι η στήριξη της βιολογικής οικογένειας ώστε να μην διασπαστεί και να μεγαλώνει το παιδί στο σπίτι του. 

Η Μαρίζα Νταϊφά σημείωσε από την πλευρά της ότι το αποτέλεσμα της παράστασης ευχαριστεί ιδιαίτερα την Πειραματική Σκηνή, μέσα στην οποία μεγάλωσαν τα παιδιά του θεάτρου σκιών και δήλωσε σίγουρη ότι θα ευχαριστηθεί πολύ και ο κόσμος που θα παρακολουθήσει την Τρίτη στο Κάστρο την παράσταση. 

Για την παράσταση μίλησε και ο Παναγιώτης Τσίπουρης.