Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 10:03

“Το αηδόνι του αυτοκράτορα” γέμισε την πλατεία Ευκαλύπτων

ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ-ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΦΑΡΙΣ-ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
Υπέροχη βραδιά για παιδιά, αλλά και μεγάλους, χθες στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, όπου στην πλατεία Ευκαλύπτων έγινε προβολή της παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Το αηδόνι του αυτοκράτορα”, ένα μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας και με κινούμενα σχέδια. Βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τη μουσική έχει γράψει η Λένα Πλάτωνος και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Πετσατώδη…

 

Η προβολή έγινε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ύστερα από παραχώρηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη Φάρις, στο πλαίσιο του 2ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις δομές στήριξης παιδιού και οικογένειας που λειτουργούν στην Καλαμάτα από τους ανθρώπους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, με τεράστια προσφορά επί 15 χρόνια. 

Το κοινό καλωσόρισαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, έχοντας στην αγκαλιά του τον μικρό γιο του και οι εκπρόσωποι της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης, Βασίλης Παπαευσταθίου και Αναστασία Λιόκουρα.