Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 10:38

Οι Φίλοι του Ταϋγέτου και ο Ορειβατικός Καλαμάτας κάνουν αναδάσωση στο βουνό

Οι Φίλοι του Ταϋγέτου και ο Ορειβατικός Καλαμάτας κάνουν αναδάσωση στο βουνό

ΣΑΒΒΑΤΟ
Οι εθελοντές με τη μεγάλη και αγνή αγάπη τους για το βουνό και τη φύση πραγματοποιούν αύριο, Σάββατο, νέα εξόρμηση αναδάσωσης στον Ταΰγετο…

«Οι Φίλοι του Ταϋγέτου», με τη συμπαράσταση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, θα φυτέψουν μαύρη πεύκη σε περιοχή που πριν τις φωτιές ήταν καταπράσινη ενώ τώρα κυριαρχεί το μολυβί χρώμα που άφησαν οι φλόγες.
«Oι Φίλοι του Ταϋγέτου» σας καλούν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 να έρθετε, όσοι μπορείτε, στην 3η φετινή αναδάσωση, με φυτά Μαύρης Πεύκης, στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Κεραίες». Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η θέση «Δεξαμενή Δασαρχείου» στο 30ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας - Σπάρτης και ώρα 9... π.μ.», λέει το κάλεσμα των Φίλων του Ταϋγέτου, που συνεχίζει ως εξής: «Οι αναδασώσεις στον Ταΰγετο θα συνεχιστούν και φέτος με φυτά που αγόρασε ο Σύλλογός μας με την οικονομική στήριξη, όπως πάντα, του Ομογενειακού Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» και θα στηριχθεί για την προσπάθεια φύτευσής τους στην αγάπη των εθελοντών, κυρίως των μελών και φίλων του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Για την αναδάσωση ζητούμε την συμμετοχή όλων όσων αγαπούν το βουνό μας και παραμένουν ενεργοί πολίτες. Οι εθελοντές που θα έρθουν θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.100 μ περίπου) και να έχουν μαζί τους προστατευτικά γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση. Πληροφορίες δίνονται από τους κκ. Γ. Χρυσανθακόπουλο τηλ. 6975716800, Χ. Ζερίτη τηλ. 6978030105 και Π. Μαυρίκη τηλ. 6974894724».
Ο δε Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο δικό του κάλεσμα, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η συμμετοχή όλων σας είναι απαραίτητη για να συνεισφέρουμε στην αναβίωση του βουνού, το οποίο έχει πληγεί από τις πρόσφατες φωτιές. Όλοι μπορούμε να δώσουμε ένα πράσινο χρώμα στον πνεύμονα αυτό της Μεσσηνίας, στου οποίου τις πλαγιές κυριαρχεί το χρώμα μολυβί ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών. Ας συνεισφέρουμε ουσιαστικά στη μεταμόρφωση των νεκρών τοπίων βάζοντας ο καθένας από ένα δενδράκι και λέγοντας ένα ηχηρό ναι στη διασφάλιση της ποιότητας της ζωής που προσφέρει και θα προσφέρει το βουνό. Η συμμετοχή σας στη δενδροφύτευση αποτελεί στάση απέναντι στην ζωή. Αναχώρηση από τα γραφεία του Ορειβατικού στις 8 το πρωί του Σαββάτου. Τηλέφωνο επικοινωνίας και συμμετοχών: 6944574797».