Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2013 21:33

Εντυπωσιακό πλήθος στο λιμάνι της Καλαμάτας για την κατάδυση του σταυρού

Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού Φωτογραφία Γιώργου Τσερεφού

ΛΑΜΠΡΗ ΓΙΟΡΤΗ
«Βούλιαξε» και φέτος το λιμάνι της Καλαμάτας από τον κόσμο που προσήλθε για να παρακολουθήσει την τελετή της κατάδυσης του τιμίου σταυρού. Εκτός από τον κόσμο την τελετή παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, βουλευτές και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών…

Τη θεία λειτουργία και την ακολουθία του μεγάλου αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, στον ιερό ναό Αναλήψεως. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του τιμίου σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων. Τιμές απέδωσαν άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος και η Δημοτική Φιλαρμονική.
Οι κολυμβητές που βούτηξαν για το σταυρό ήταν και φέτος πολλοί.
Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος όμως αμέσως μετά αποχώρησε και δεν προσήλθε ούτε στην κοπή της πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Προφανώς, ο δήμαρχος με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε το θυμό του για την καταψήφιση της πρότασης του Δήμου, όσον αφορά τη δημιουργία πάρκου στη χερσαία ζώνη λιμένος! Επίσης, παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.