Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 17:25

Προτροπή για στήριξη των ερασιτεχνών στην πίτα της Φάρις

Η τυχερή της Φάρις για το 2013, Σοφία Μποτσέα Η τυχερή της Φάρις για το 2013, Σοφία Μποτσέα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕΚ
Με την οροφή να στάζει νερά από τη βροχή, έγινε το μεσημέρι στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου η εκδήλωση κοπής της πίτας της Φάρις, στην οποία παραβρέθηκαν και προσκεκλημένοι εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σχημάτων…

(φωτογραφίες)

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έκανε ομιλία στην οποία αναφέρθηκε με πολύ επαινετικά λόγια στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, Νίκο Ξανθούλη, αλλά και στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, ενώ, κατόπιν επισήμανσης του προέδρου της Φάρις, Νίκου Μπασακίδη, μίλησε επίσης επαινετικά και για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Διονύση Μαλλούχο. «Έχουμε τρεις διευθυντές πανελληνίως γνωστούς», είπε ο δήμαρχος και τους ευχαρίστησε για το έργο τους.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας εγκωμίασε επίσης την καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού, για το έργο της στο Φεστιβάλ Χορού, Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία απουσίαζε από την εκδήλωση.
Πάντως, αυτό που ζήτησε από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές ο δήμαρχος ήταν να στηρίζουν τους ερασιτέχνες, σημειώνοντας ότι η πόλη τους χρωστάει πολύ μεγάλο κομμάτι από την επιτυχία της στον τομέα του πολιτισμού.
Η τυχερή υπάλληλος της Φάρις για το 2013 είναι η Σοφία Μποτσέα, που ύστερα από κλήρωση έλαβε και δώρο τρεις ημέρες άδεια.
Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, που ευλόγησε την πίτα, ενώ σε σύντομη ομιλία του σημείωσε ότι το έργο που επιτελεί η Φάρις είναι σημαντικό, γιατί είπε ότι δίνει πνευματική τροφή στους πολίτες και τους στηρίζει πνευματικά ώστε να ξεπεράσουν την κρίση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, καθώς επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Καπέλιος, και εκπρόσωπος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος.
Στ.Μ.