Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 13:27

Με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου η πίτα των δικηγόρων

Με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου η πίτα των δικηγόρων

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΕΥΠΟΡΟΥΣ
Παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρένας Ασημακοπούλου, έγινε πριν από λίγο η εκδήλωση κοπής της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, ο πρόεδρος του οποίου, Κώστας Μαργέλης, τόνισε πως η δικαιοσύνη γίνεται πανάκριβη και τελικά μόνο οι εύποροι θα μπορούν να προσφύγουν σε αυτή!...

(φωτογραφίες)

«Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των πολιτών, είναι σύμφυτη με την έννοια του κράτους δι­καίου, με την ίδια την έννοια της δημοκρατίας, πλην όμως, εξαιτίας των νέων αυξημένων τελών και παραβόλων, αυτή αρχίζει να γίνεται απλησίαστη για το μέσο συμπολίτη μας. Δυστυχώς, μόνο οι εύποροι συμπολίτες μας, σε λίγο καιρό, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στα Δικαστήρια», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Κώστας Μαργέλης, τονίζοντας όμως στο τέλος ότι είναι αισιόδοξος για μια θετικότερη για τους πολίτες έκβαση, δεδομένου ότι στο τιμόνι της δικαιοσύνης είναι η Μεσσήνια Ρένα Ασημακοπούλου.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου μίλησε για τους δεσμούς που έχει με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, μέλη του οποίου ήταν άνθρωποι της οικογένειάς της αλλά και για τη γενικότερη φήμη του Συλλόγου. Για τη δικαιοσύνη σημείωσε ότι η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη ωστόσο τόνισε ότι «καταφέραμε να διασφαλίσουμε, να υπερασπίσουμε τη δικαιοσύνη». Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η δικαιοσύνη είναι καταφύγιο των πολιτών και κάλεσε το Σύλλογο να είναι βέβαιος ότι οι δικαστές θα συνεχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που υποστήριξε για τη γενικότερη κατάσταση ότι «ήδη η προσπάθεια που γίνεται δείχνει ότι το μέλλον αρχίζει να διαζωγραφίζεται καλύτερο».
Μίλησαν ακόμη εκ μέρους της Περιφέρειας ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας αλλά και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Παραβρέθηκαν δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς, δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ το φλουρί έτυχε στο αντεισαγγελέα Καλαμάτας Μαρία Κωλέττη.
Στ.Μ.