Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 01:04

Κορυφώνεται ο εορτασμός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Κορυφώνεται ο εορτασμός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ 11:00
Γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα την Πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή και χιλιάδες κόσμου αναμένεται να συρρεύσουν στο κέντρο και στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η λιτανεία με την εικόνα…

Μέχρι χθες το μεσημέρι η προσέλευση επισκεπτών προσκυνητών ήταν μικρή, από το απόγευμα ωστόσο η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής γέμισε κόσμο, ενώ δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά πιστών που ανέμεναν να προσκυνήσουν την εικόνα.
Η λιτανεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, ενώ προηγουμένως η πανηγυρική θεία λειτουργία θα γίνει προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιου και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μεσσηνίας Χρυσόστομου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Δράμας Παύλου, Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρα και Λαγκαδά Ιωάννη.
Δεξίωση από το Δήμο δεν θα γίνει φέτος, όπως δεν έγινε και πέρσι, λόγω της απαγόρευσης τέτοιου είδους δαπανών, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. «Είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν Σου», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ. Θα λάβουν μέρος το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής
του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (χορωδία και οργανικό σύνολο), η Βυζαντινή Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης, ενώ κείμενα θα διαβάσει ο Δημήτρης Ηλιόπουλος.