Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 12:52

Εντυπωσιακά πολύς κόσμος και φέτος στη λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πραγματική κοσμοπλημμύρα σημειώθηκε στο κέντρο της Καλαμάτας, από τις χιλιάδες ανθρώπων που γέμισαν τα πεζοδρόμια προκειμένου να δουν τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής…

(φωτογραφίες)

Ο εορτασμός ήταν λαμπρότατος. Κάτω από έναν φωτεινό ήλιο η εικόνα βγήκε από τον Μητροπολιτικό Ναό και πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας. Επικεφαλής της πομπής ήταν φιλαρμονικές ορχήστρες από την Καλαμάτα και άλλες περιοχές, ενώ προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Συμμετείχαν επίσης οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Άρτης Ιγνάτιος, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης.
Το μόνο θέμα που προκάλεσε απορίες ήταν το γεγονός ότι τόσο στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής όσο και στη λιτανεία δεν συμμετείχαν Καλαματιανοί ιεροψάλτες! Αντίθετα, έψαλλαν Αιτωλοακαρνάνες μόνο!
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, βρέθηκε δίπλα στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά, τον πρόεδρο και τον ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και Γιάννη Σαλαβράκο αντίστοιχα, τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, και Δημήτρη Κουκούτση και πλήθος άλλων εκπροσώπων φορέων, αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι το βράδυ, στις οκτώ, στο Πνευματικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Υπαπαντή.
Στ.Μ.