Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 02:14

Δέσμευση Βίτσα για αποκατάσταση μισθών και κατάργηση χαρατσιών

Δέσμευση Βίτσα για αποκατάσταση μισθών και κατάργηση χαρατσιών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Επαναφορά των βασικών μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, κατάργηση των χαρατσιών και αναδρομική επιστροφή των χαρατσιών σε όσους τα έχουν πληρώσει. Αυτά τα… ευχάριστα είπε, χθες το βράδυ, ο…

…Δημήτρης Βίτσας ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναλάβει την κυβέρνηση.
Ο συντονιστής της Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου μίλησε επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, που παρουσίασε και τον απολογισμό της δράσης του από τον Ιούνιο που εξελέγη.
Ο Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε ότι η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης είναι καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους και τελικά για την ίδια τη χώρα. Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι μια καθαρά ταξική πολιτική υπέρ της ντόπιας ολιγαρχίας. Όπως δήλωσε, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και επιβάλλει χαράτσια, στην ντόπια ολιγαρχία, όπως τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοκαναλάρχες, χαρίζει «δωράκια» κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπως είπε ότι έκανε με τους εργολάβους των αυτοκινητόδρομων, στους οποίους έχει παραχωρήσει τα διόδια και επιπλέον τους δίνει προκαταβολή για έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί.
Ο Δημήτρης Βίτσας κάλεσε τον κόσμο που παρακολούθησε την ομιλία να αντισταθεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Έβαλε μάλιστα ως ορόσημο για την κλιμάκωση του αγώνα την πανεργατική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου. Ζήτησε να γίνει η καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, τονίζοντας ότι αυτή η δουλειά δεν μπορεί να αφεθεί ούτε στη ΓΣΕΕ ούτε στην ΑΔΕΔΥ, προς τις ηγεσίες των οποίων δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Επίσης το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κόσμο να είναι αλληλέγγυος προς όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ αναφέρθηκε σε πολλά ακόμη θέματα, όπως τη μεταχείριση του ΣΥΡΙΖΑ από τα μεγάλα κανάλια, το δόγμα νόμος και τάξη της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, τη διεθνοποίηση του ελληνικού δημοσιονομικού ζητήματος μέσα από τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό κ.ά
Στ.Μ.