Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 11:03

Ο καρκίνος μπορεί να σημάνει μια καινούργια αρχή

Ο καρκίνος μπορεί να σημάνει μια καινούργια αρχή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ
Ο καρκίνος δεν είναι οπωσδήποτε το τέλος αλλά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια καινούργια ζωή. Με αυτό το τόσο αισιόδοξο και δυνατό μήνυμα, τα μέλη, τακτικά και αρωγά και οι φίλοι του Συλλόγου Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», έκοψαν την πίτα τους…

Η εκδήλωση έγινε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την Κυριακή, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX”.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ιωάννα Κοντομηνά Ψαρρέα, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Συλλόγου και τη στήριξη του έργου του από εθελοντές, καθώς και στα μεσοπρόθεσμα σχέδιά του (δανειστική βιβλιοθήκη, ημερίδες, σεμινάρια κ.ά.).
«Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε όλους δίπλα μας, αρωγούς και συνοδοιπόρους, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, με όποια ιδιότητα και απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου και πρόσθεσε: «Βασιζόμαστε σε σας ώστε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας να μπορέσουμε να είμαστε κοντά σε όλους όσοι έχουν την ανάγκη μας, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε».
Κλείνοντας, ευχαρίστησε τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Συλλόγου, που -όπως σημείωσε- προσφέρουν σημαντικό έργο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Εύα Κουτσαβδή και τη κα Μαρία Θεοφιλοπούλου που ίδρυσαν το 2009 το Σύλλογο Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”, «προσπαθώντας να μας κάνουν όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καρκίνος δεν είναι απαραίτητα το τέλος. Αντίθετα μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για να δούμε τη ζωή μας με μια νέα, αισιόδοξη ματιά. Και πιστέψτε με. Αν αυτό το καταφέρουμε θα έχουμε κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, τουλάχιστον κατά το ήμισυ».
Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Παν. Αλευράς, εκφράστηκε θετικά γιατί -όπως είπε- είδε ανθρώπους με αισιοδοξία να στέλνουν το μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται και σημείωσε: «Αυτό το “Ξαναρχί-ΖΩ” είναι ένα σημαντικό μήνυμα για όλους μας. Ιδιαίτερα τη δύσκολη εποχή που ζούμε, που το κράτος υποχωρεί, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, αλλά εκδηλώσεις σαν τη σημερινή αποδεικνύουν περίτρανα, ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν και εθελοντές και διάθεση προσφοράς προς συνανθρώπους μας».
Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης, έστειλε το μήνυμα ότι «στις δυσκολίες σαν αυτές που περνάμε φαινόμαστε πόσο δυνατοί είμαστε», ευχόμενος μακροημέρευση.
Παρουσιάζοντας την εκδήλωση η συντονίστρια των εθελοντών του Συλλόγου, κα Μαρία Θεοφιλοπούλου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Εκκλησία, την Περιφέρεια και το Δήμο για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν αυτή τη δύσκολη περίοδο, καθώς και τους ψυχοθεραπευτές κα Λένα Γιαννακοπούλου και κ. Σπύρο Παπατριανταφύλλου που έρχονται εθελοντικά από την Αθήνα και κάνουν ομάδα στήριξης για τα μέλη του Συλλόγου.
Μετά την ευλόγηση και κοπή της πίτας από τον εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, η κοινωνική λειτουργός και εθελόντρια, Εύα Γιαννοπούλου, διάβασε μια ιστοριούλα αντιπροσωπευτική των προβληματισμών και των οραμάτων του Συλλόγου. Ακολούθησε η αφήγηση ενός παραμυθιού της Εύας Γιαννοπούλου από την κα Άννα Ρεσβάνη, με τη μουσική συνοδεία της κας Κωνσταντίνας Κορμά, εθελοντριών του Συλλόγου.