Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 17:27

“Θα δείτε τεχνολογίες που ούτε τις φαντάζεστε!” -1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δήμος Καλαμάτας

Φώτης Ασημακόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, Θανάσης Βασιλόπουλος, Πάνος Πετρόπουλος Φώτης Ασημακόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, Θανάσης Βασιλόπουλος, Πάνος Πετρόπουλος

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  
Μια εκπαιδευτική γιορτή που προάγει την καινοτομία και αναδεικνύει την Καλαμάτα ως έξυπνη πόλη, χαρακτηρίστηκε το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Κατασκευών, το οποίο ολοκληρώνεται το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της πόλης με τις παρουσιάσεις των κατασκευών των εκπαιδευτικών ομάδων, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο δήμαρχος,  Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Φώτης Ασημακόπουλος και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας, Πάνος Πετρόπουλος…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές και τους συμμετέχοντες. Σημειώνεται ότι στην αυριανή παρουσίαση θα λάβουν μέρος 24 ομάδες με περίπου 250 συμμετέχοντες, από διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως από την Καλαμάτα βέβαια αλλά και από τη Ξάνθη, το Αγρίνιο, τη Σπάρτη. 

Επίσης ο δήμαρχος σημείωσε ότι το Φεστιβάλ αυτό γίνεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της δημοτικής αρχής για την επένδυση στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και τις δράσεις για το αύριο. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Σκοπετέας έκανε κάλεσμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας να επισκεφθούν την κεντρική πλατεία, παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ και να αλληλεπιδράσουν με τις εκπαιδευτικές ομάδες. Πρόσθεσε ότι θα παρουσιαστούν κατασκευές πολύ υψηλού επιπέδου και καιτονόμες, ότι “οι επισκέπτες θα δουν τεχνολογίες που πραγματικά δεν μπορούν να τις φανταστούν”.          

Ο κ. Ασημακόπουλος είπε ότι η παρουσίαση του Σαββάτου είναι η εκδήλωση κορύφωσης του Φεστιβάλ, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες με διάφορες δράσεις, κυρίως διαδικτυακές ομιλίες από διακεκριμένους καθηγητές. Σημείωσε ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ συγκροτείται από άτομα που εκπροσωπούν το Δήμο Καλαμάτας, τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής, την Ένωση Φυσικών και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας. 

Τέλος ο κ. Πετρόπουλος από το Σύλλογο είπε ότι η Καλαμάτα είναι ήδη στον παγκόσμιο χάρτη εκπαιδευτικής ρομποτικής, λόγω της συμμετοχής εκπαιδευτικών ομάδων στις σχετικές ολυμπιάδες, ενώ τόνισε ότι ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την πρωτοβουλία του Δήμου για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ προέτρεψε ομάδες να λάβουν μέρος. 

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου με χαιρετισμούς και θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις μέχρι αργά το βράδυ. 

Στ.Μ.