Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 01:53

Συζήτηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ REX
«Αποτελεί η έξοδος από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταστροφή ή  μήπως ισχύει το εντελώς αντίθετο;». Τη δική της απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα δώσει το βράδυ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε συζήτηση που θα πραγματοποιήσει στις οκτώμισι στο ξενοδοχείο «REX»…

Οι Παναγιώτης Μαυροειδής, Δέσποινα Κουτσούμπα και Γιάννης Αγγελόπουλος θα μιλήσουν για το θέμα «Έξοδος από Ευρώ-Ευρωπαϊκή Ένωση. Καταστροφή ή διέξοδος; Η Αριστερά, το κίνημα και η προοπτική της ανατροπής»
Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μήνυμά της για την αποψινή εκδήλωση σημειώνει  σχετικά: «Τα μνημόνια εδώ και τρία χρόνια έχουν φέρει το λαό σε απόγνωση. Απολύσεις, ανεργία, κόψιμο μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές στη δημόσια εκπαίδευση και υγεία συνθέτουν το σκηνικό της κοινωνικής καταστροφικής πολιτικής. Κάθε φορά που οι τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) ψήφιζαν μέτρα εξαθλίωσης, έθεταν εκβιαστικά το δίλλημα: «ή μέτρα ή θα τεθεί εκτός ευρώ η χώρα»«ή μνημόνιο ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοινωνική καταστροφή». Είναι αυτό το δίλημμα πραγματικό; Αποτελεί η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. καταστροφή; Ή μήπως ισχύει το εντελώς αντίθετο;
Η πολιτική των Μνημονίων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εγχώριες κυβερνήσεις για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Απέναντι στα εκβιαστικά και ψεύτικα διλήμματα κυβέρνησης και Ε.Ε. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντάει πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
Για να μπορούμε ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια, για να μην είμαστε μια ζωή χρεωμένοι όταν οι ολιγάρχες κάνουν πάρτυ με τα δισ. στο εξωτερικό. Για να μπορούμε να μένουμε στα σπίτια μας, να δουλεύουμε χωρίς να ξενιτευόμαστε, να καλλιεργούμε τα χωράφια μας.
Να πετάξουμε από πάνω μας το "μαύρο μέτωπο" τραπεζιτών-βιομήχανων-τρόικας και την εγκληματική τρικομματική συμμορία που μας κυβερνάει. Να χτίσουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο που θα πάρει πάνω του την μάχη για την επιβίωση, τη μάχη για την ανατροπή ολόκληρου του συστήματος».