Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 21:48

Εντυπωσιακή η άσκηση στο Νέδοντα για τον απεγκλωβισμό ατόμου από αυτοκίνητο

Εντυπωσιακή η άσκηση στο Νέδοντα για τον απεγκλωβισμό ατόμου από αυτοκίνητο

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΣ
Ενέπνευσαν και πάλι εμπιστοσύνη οι πυροσβέστες της Καλαμάτας και οι εθελοντικές ομάδες, κατά την εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης εγκλωβισμένου ατόμου μέσα σε αυτοκίνητο, που είχε πέσει στο Νέδοντα, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγο…

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν δύσκολα περιστατικά. Εντυπωσίασαν όχι μόνο για την άρτια εκπαίδευσή τους, τη χρήση του εξοπλισμού του και την αποτελεσματικότητά τους αλλά και για τον πολύ καλό συντονισμό τους.
Ο άνθρωπος που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητο, μέσα στα ορμητικά νερά του Νέδοντα, απεγκλωβίστηκε σώος και αβλαβής. Μόνη «απώλεια» ένας ασύρματος, που έπεσε στο ποτάμι από τους πυροσβέστες, οι οποίοι ωστόσο ξαναμπήκαν στα νερά με τα συρματόσκοινα και τον έσωσαν…!
Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Προστασίας, από το Δήμο Καλαμάτας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το Τμήμα Τροχαίας.
Συμμετείχαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας (ΕΟΣ), ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Εθελοντικός Εξωραϊστικός Σύλλογος ΓΑΙΑ, το Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης Μεσσηνίας (ΤΚΕΑΜ), το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας.