Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013 02:49

Το πρωί η δίκη της γριάς Συκούς και το μεσημέρι η καρναβαλική παρέλαση

Το πρωί η δίκη της γριάς Συκούς και το μεσημέρι η καρναβαλική παρέλαση

ΜΕΣΣΗΝΗ
Έφτασε η ώρα της κορύφωσης για ένα από τα ιστορικότερα καρναβάλια της χώρας, το 153η Καρναβάλι της Μεσσήνης. Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις τρεις μετά το μεσημέρι, ενώ στις 11:00 το πρωί θα γίνει η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς…

…από τον Ιμπραήμ Πασά. Θα συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης. Σημειώνεται ότι για το χώρο της δίκης της γριάς Συκούς θα αναχωρήσουν από την πλατεία της Μεσσήνης, στις 10:30 το πρωί, φουστανελάδες του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης». Μετά τον απαγχονισμό θα προσφερθούν παραδοσιακή φασολάδα από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης και άλλα κεράσματα από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Μεσσήνης.
Στη παρέλαση, πέρα από τα καρναβαλικά γκρουπ θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου και μαζορέτες από το σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης», ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ο φετινός λόγος του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Στο Δήμο Μεσσήνης όμως θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις και για κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού της Καθαράς Δευτέρας.
Στις εννέα το πρωί θα γίνει πέταγμα χαρταετού στον φάρο του Πεταλιδίου, στις 09:30 το πρωί θα προσφερθούν κούλουμα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Κουρτακαίων στο Κουρτάκι της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος. Πέταγμα χαρταετού με κούλουμα θα γίνουν και στο παλιό αεροδρόμιο της Τριόδου, από το Σύλλογο των Απανταχού Τριοδιτών, στις δέκα το πρωί. Την ίδια ώρα θα γίνεται πέταγμα χαρταετού και στην Εύα, στο γήπεδο, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει και παραδοσιακή φασολάδα.