Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 01:13

Αυλαία την Τετάρτη για τη «Μαντάμ Σουσού» της Θεατρικής Διαδρομής Καλαμάτας

Αυλαία την Τετάρτη για τη «Μαντάμ Σουσού» της Θεατρικής Διαδρομής Καλαμάτας

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο «ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ»
«Γελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν»! Το «μυστικό» για το πώς θα ανησυχήσουμε αυτούς που προσπαθούν να μας κρατούν σε κατάσταση νάρκωσης, αποκαλύπτει η Μαρία Κατσανδρή, η σκηνοθέτης των δύο έργων που ανεβάζει από την Τετάρτη η Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας…

(φωτογραφίες)

Από την Τετάρτη λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε πολλές δόσεις γέλιου, με την παράσταση «Μαντάμ Σουσού», του Δημήτρη Ψαθά, που θα παρουσιάζεται κάθε βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ από τις 13 έως τις 28 Απριλίου το γέλιο θα διαδεχθούν άλλα δυνατά συναισθήματα, τα οποία θα προκαλέσει το δεύτερο έργο της Θεατρικής Διαδρομής που είναι ο «Ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
«Μια ομάδα δύο έργα» λοιπόν από τη Θεατρική Διαδρομή, τα μέλη της οποίας σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τις παραστάσεις που έχουν ετοιμάσει. Η πρόεδρος του σχήματος, Μαρία Τούμπουρου, τόνισε ότι είναι πρωτόγνωρη αυτή η πρωτοβουλία της Θεατρικής Διαδρομής για την παρουσίαση δύο έργων, παραδέχτηκε ότι παρουσιάστηκαν μεγάλες δυσκολίες και χρειάστηκε να καταβληθεί πολύς κόπος, ωστόσο είπε ότι με τη βοήθεια, το πάθος, τη γνώση και την καθοδήγηση της Μαρίας Κατσανδρή, τα μέλη του σχήματος κατάφεραν να αντεπεξέλθουν.
Η Μαρία Τούμπουρου σημείωσε ότι οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει πέντε ολόκληρους μήνες πριν, τους οποίους περιέγραψε ως ένα ταξίδι το οποίο έδεσε με ισχυρούς δεσμούς τα μέλη της Θεατρικής Διαδρομής, τα οποία αισθάνονται πλέον μια γλυκιά μελαγχολία για την ολοκλήρωση του ταξιδιού αλλά και χαρά επειδή θα παρουσιάσουν στο κοινό όσα έφτιαξαν αυτούς τους πέντε μήνες.
Η Μαρία Κατσαδρή αναφέρθηκε στο πόσο σπουδαία κλασικά έργα είναι αυτά που έχει σκηνοθετήσει, μίλησε για τους σπουδαίους συγγραφείς τους, ενώ τόνισε πως αισθάνεται πάρα πολύ όμορφα και ευχάριστα που έχει γίνει μέλος της οικογένειας της Θεατρικής Διαδρομής Καλαμάτας.
Ο πρώην πρόεδρος του σχήματος, Αντώνης Κατσάς, ευχαρίστησε θερμά τη Μαρία Κατσανδρή για την σκηνοθετική της καθοδήγηση, σημειώνοντας επίσης ότι το «Ματωμένο γάμο» τον σκηνοθέτησε δωρεάν για τη Θεατρική Διαδρομή. Ακόμη κάλεσε το κοινό να κλείσει έγκαιρα θέση για να παρακολουθήσει τις παραστάσεις, δεδομένου ότι ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 2.000 κρατήσεις.
Επιπλέον ο Αντώνης Κατσάς αναφέρθηκε στον προγραμματισμό για την επόμενη θεατρική περίοδο, οπότε και η Θεατρική Διαδρομή θα γιορτάσει τα 20 χρόνια της. Όπως σημείωσε, επειδή το θέατρο βγαίνει από την κοινωνία και απευθύνεται σε αυτή, η Θεατρική Διαδρομή οργανώνει εκδηλώσεις για το κορυφαίο κοινωνικό θέμα, τον φασισμό. Θα ανεβάσει δε το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα διοργανώσει έκθεση αφίσας με θέμα το φασισμό κ.ά
Στο έργο «Ματωμένος γάμος» η μουσική του είναι Μάνου Χατζιδάκι, τα σκηνικά και κοστούμια τη Μαρίας Κατσανδρή, βοηθός σκηνοθέτη η Έλενα Χριστοπούλου. Στο έργο «Μαντάμ Σουσού» η μουσική είναι του Διονύση Τσακνή, τα σκηνικά και κοστούμια της Λίλας Μπελιβανάκη και βοηθός σκηνοθέτη η Έλενα Χριστοπούλου.
Στ.Μ.