Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012 02:44

Οι Νησιώτες διέκοψαν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και το προσκάλεσαν στο καρναβάλι

Οι Νησιώτες διέκοψαν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και το προσκάλεσαν στο καρναβάλι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Απρόσμενους επισκέπτες δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Ήταν αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης, με το δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο, δημοτικούς παράγοντες και Νησιώτες ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο ιστορικό καρναβάλι του Νησιού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας διέκοψε ευχαρίστως τη συνεδρίασή του, παρακολούθησε το χορό των ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές Νησιωτών και έδωσε το λόγο στο δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο, και στην αντιδήμαρχο, Ελένη Τσέλιου, που προσκάλεσαν όλο το Σώμα και όλους τους Καλαματιανούς στο καρναβάλι τους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η Μεσσήνη είναι αδελφή πόλη, υπογράμμισε ότι το καρναβάλι της είναι καταπληκτικό και σημείωσε ότι θα πάει με μεγάλη χαρά, όπως κάνει κάθε χρόνο. Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Μεσσήνης περιλαμβάνει, για σήμερα το πρωί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και σειρά άλλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, ενώ το βράδυ στη Μάδαινα, τη Βελίκα, την Πιλαλίστρα, την Πιπερίτσα, τη Μυρτοποταμιά, το Νεοχώρι, τη Λευκοχώρα, την Ανδρούσα και την Αμφιθέα, θα ανάψουν οι παραδοσιακές φωτιές.
Αύριο, Κυριακή, θα συνεχιστεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ενώ οι φωτιές στη Μεσσήνη θα ανάψουν στις εννέα το βράδυ. Την ίδια ώρα, η χορωδία της Μαντολινάτας θα περιφέρεται στους δρόμους της πόλης.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρή Δευτέρα, στις τρεις μετά το μεσημέρι, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.