Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 17:31

“Άρτος-Οίνος-Έλαιον” από την Πέμπτη στο Πάρκο - Φεστιβάλ αγροδιατροφικών προϊόντων και γαστρονομίας

Γιάννης Λιοντήρης, Γιάννης Κολοβός, Αναστάσης Σκοπετέας, Παύλος Κρανιώτης, Νίκος Μαλαπέτσας Γιάννης Λιοντήρης, Γιάννης Κολοβός, Αναστάσης Σκοπετέας, Παύλος Κρανιώτης, Νίκος Μαλαπέτσας

Σε φεστιβάλ αγροδιατροφικών προϊόντων και γαστρονομίας μετασχηματίζεται η παρουσίαση αγροτικών και τοπικών προϊόντων “Άρτος-Οίνος-Έλαιον”, που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις οχτώ  το βράδυ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, επίσης στις οχτώ, στο χώρο της λίμνης, ενώ το πρόγραμμα θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής 27 Αυγούστου. Η εκδήλωση “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” πραγματοποιείται για 10η χρονιά φέτος και κάλεσμα στον κόσμο να την επισκεφθεί έκαναν σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Αναστάσης Σκοπετέας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης, οι πρόεδροι του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκος Μαλαπέτσας, καθώς και ο διευθυντής των γεωτεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Λιοντήρης…

Ο αντιδήμαρχος κ. Σκοπετέας σημείωσε ότι φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη ναυαρχίδα, όπως τη χαρακτήρισε, τον τοπικών προϊόντων, την ελιά. Το φεστιβάλ θα λειτουργεί, επισήμανε, καθημερινά από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 11.30 το βράδυ. 

Ο αντιδήμαρχος του Επιμελητηρίου κ. Κρανιώτης τόνισε ότι το “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” είναι ένας επιτυχημένος θεσμός και πως το Επιμελητήριο στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις και δράσεις που προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της περιοχής. 

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας κ. Κολοβός είπε, μεταξύ άλλων, ότι προτεραιότητα είναι η δημιουργία γαστρονομικής ταυτότητας για την περιοχή μας και πως το φεστιβάλ “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” υπηρετεί αυτό το σκοπό. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας κ. Μαλαπέτσας τόνισε το “Άρτος-Οίνος-Έλαιον” και η συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο και τους Συλλόγους δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι συνέργειες προκειμένου να πραγματοποιούνται επιτυχημένες και με αποτελέσματα εκδηλώσεις, οι οποίες αφήνουν και ισχυρό τουριστικό αποτύπωμα. 

Ο διευθυντής των γεωτεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Λιοντήρης σημείωσε πως οι Δήμοι δεν έχουν την αρμοδιότητα της αγροτικής ανάπτυξης, ωστόσο είπε πως ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει αυτόν τον τομέα. Επίσης είπε ότι οι παραγωγοί και τα προϊόντα χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ ανέφερε ακόμη ότι είναι ανάγκη η δημιουργία αγροτικού επιμελητηρίου. 

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

ΠΕΜΠΤΗ 24/8

 

20.00 Μουσικό πρόγραμμα από Kalamata Piano Trio

 

Πιάνο: Αμαλία Σαγώνα, Βιολί: Μιχάλης Κουντούρης, Βιολοντσέλο: Διονύσης Κοτταρίδης, Τραγούδι: Μαρία Μάρκοβα (στο χώρο της λίμνης)

 

21.00 Παράσταση «Ο Καραγκιόζης αρτοποιός» από το Θίασο Σκιών Δημητρακόπουλου  (στο χώρο του πατινάζ)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8

 

20.00  Εγκαίνια (στο χώρο της λίμνης)

 

21.30  Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, «Ένα τραγούδι για το καλοκαίρι»

 

Τραγούδι: Ερωφίλη Παναγιωταρέα, Δημήτρης Χαρλέπας (στο χώρο του πατινάζ)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8

 

21.30  «Μαγειρεύοντας ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές» με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας» (στο χώρο του πατινάζ)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8

 

21.30  «Η ελιά στη γαστρονομία της Πελοποννήσου» παρουσιάσεις με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας» (στο χώρο του πατινάζ)

 

Περισσότερα ΕΔΩ