Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 09:10

Εξόρμηση στο πανέμορφο βουνό του Μαγκλαβά με τον Ορειβατικό Σύλλογο

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Τώρα που η φύση αναγεννάται μη χάσετε την ευκαιρία να αφεθείτε στην αγκαλιά της, συμμετέχοντας την Κυριακή στην εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Μαγκλαβά. Ένα βουνό πανέμορφο, βατό, με πλούσια ιστορία, με θρύλους και με πολύ φιλόξενους ανθρώπους…

Όσοι λοιπόν θέλετε να περάσετε μια αξέχαστη Κυριακή, δηλώστε συμμετοχή, ώστε να μεταφερθείτε στο σημείο της εκκίνησης από τον Ορειβατικό Σύλλογο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Φύκιρης, ο αντιπρόεδρος των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, Αργύρης Βλάχος, η Φωφώ Κισκήρα, η Μαρία Πουλοπούλου, η Δήμητρα Κουτσούλη και ο Νίκος Κισκήρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, παρουσίασαν το πρόγραμμα της εξόρμησης και απεύθυναν θερμό κάλεσμα συμμετοχής.
Η αναχώρηση θα γίνει στις οκτώ το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στον Νίκο Κισκήρα (6996-743041), τον Κώστα Φύκιρη (6977-716580), τη Μαρία Πουλοπούλου (6972-515775). Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το Βλαχόπουλο και οι πεζοπόροι θα φτάσουν στην κορφή με την απέραντη και φανταστική θέα προς το Ιόνιο, προς τον Μεσσηνιακό Κόλπο και προς τα νότια, από τα Παπούλια. Η κάθοδος θα γίνει από το Ματαράγκα, ενώ στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο αποκάλυψε και αποκατέστησε πριν από λίγα χρόνια ο Νίκος Κισκήρας, θα τελεστεί τρισάγιο για τους πεσόντες στη μάχη που δόθηκε στην περιοχή, το 1826, όταν επιχείρησε να περάσει από εκεί ο Ιμπραήμ με το στρατό του. Θα ακολουθήσει πεζοπορία μέσα σε ένα νέο μονοπάτι μέχρι τη Φουρτζόβρυση και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Η εξόρμηση όμως δεν θα τελειώσει εκεί, καθώς λίγο πιο κάτω, στα Καμίνια, υπάρχουν θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι και οι πεζοπόροι θα ξεναγηθούν στο χώρο από αρχαιολόγους του υπουργείου Πολιτισμού.
Εννοείται ότι οι γυναίκες της περιοχής θα προσφέρουν εκπληκτικά κεράσματα φτιαγμένα από τα χέρια τους με μεγάλο μεράκι.
Η αναχώρηση για την Καλαμάτα υπολογίζεται να γίνει στις τρεις με τέσσερις μετά το μεσημέρι.
Στ.Μ.