Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 16:45

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καλαμάτα

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
Με ένα θερμό χειροκρότημα και πολλά συγχαρητήρια από τον κόσμο προς τους εθελοντές της Ομάδας Καλαμάτας, του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι το νέο κτήριο του Κέντρου…

Το κτήριο βρίσκεται στην οδό καπετάν Κρόμπα, κοντά στον πεζόδρομο της Αριστομένους και στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Αναστάσιος Βρεττός, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Πρωτόπαππας, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Κλάδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θόδωρος Μπρεδήμας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης κ.ά.
Ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός, περιέγραψε το Κέντρο της Ομάδας Καλαμάτας ως παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα Κέντρα της χώρας και εξέφρασε τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές του.
Η εκπρόσωπος της Ομάδας Καλαμάτας, Αλέκα Κανελλοπούλου, αναφέρθηκε στο ρόλο και την αποστολή του Κέντρου, που βασικά είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πολύπλευρη υποστήριξη. Μίλησε για την επιστημονική ομάδα που στηρίζει το Κέντρο και για τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας που υλοποιούνται.
Ανέφερε επίσης ότι το Κέντρο υποστηρίζει 80 οικογένειες και προσφέρει ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε περίπου 250 παιδιά.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φορείς και τους απλούς ανθρώπους που υποστηρίζουν το Κέντρο, τονίζοντας μάλιστα ότι «όταν θέλεις κάτι καλό πάντα βρίσκεις ανθρώπους να το στηρίξουν».
Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που παίζει το Κέντρο αυτή την εποχή που οι κοινωνικές δομές πρόνοιας δυστυχώς υποχωρούν και υποβαθμίζονται.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, διαβεβαίωσε ότι στο προνοιακό κέντρο του Δήμου, που ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει σε ένα χρόνο στην παλιά Καρδιολογική Κλινική, θα διατεθεί στο Κέντρο Στήριξης όσος χώρος χρειάζεται.
Μίλησε επίσης η Σεμίραμις Μαυροπούλου, που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της στα παιδικά χωριά SOS.
Στ.Μ.